ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Δυο δολοφονίες στον Βόλο που συγκλόνισαν το πανελλήνιο αναβιώνουν στις δικαστικές αίθουσες

Στις 5 Μαρτίου θα δικαστεί η έφεση που κατέθεσε ο Θανάσης Μυλωνάς, που καταδικάστηκε σε δις ισόβια  για τις δύο δολοφονίες της 75χρονης νονάς του και της 69χρονης Νίκης Μηλίνη.

Το θρίλερ δύο δολοφονιών που έγιναν στον Βόλο από το ίδιο πρόσωπο και συγκλόνισαν το πανελλήνιο, θα αναβιώσει στις αίθουσες των δικαστηρίων της Λάρισας με τον κατηγορούμενο να ευελπιστεί πως θα αθωωθεί για τον φόνο της Νίκης Μηλίνη, τον οποίο αρνείται , παρότι “μίλησε’” το DNA, ενώ δολοφόνησε τις δύο γυναίκες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ποινή δις ισόβια και επιπλέον πέντε έτη έχει επιβάλλει στον 42χρονο Μυλωνά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του Ευθυμίας Αβραμίδου – Αλεξούλη με 42 μαχαιριές (04/11 2021) και της 69χρονης Νίκης Τσιρογιάννη – Μηλίνη, στη Νέα Ιωνία Βόλου, με 20 μαχαιριές, τον Αύγουστο του 2009. Η Νίκη Μηλίνη ηταν συγκάτοικος με την γιαγιά του στην ίδια οικοδομή, της ζητούσε συχνά χρήματα και την σκότωσε γιατί δεν του έδωσε. Ηταν στο μεταξύ μητέρα, του  Γιάννη Μηλίνη, του δικηγόρου που τον εκπροσωπούσε  σε όλες τις δίκες για τις παραβατικές συμπεριφορές του. Ο δράστης έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για κλοπές, εκβιάσεις, εμπρησμούς και ναρκωτικά, ενώ ήταν γνωστή η ανάγκη του για «εύκολα χρήματα», τα οποία ζητούσε από τη νονά του για να καλύψει το πάθος του στον στοιχηματισμό και στα τυχερά παιχνίδια.

Για την δολοφονία της νονάς του είχε δηλώσει πως τελούσε υπό την επήρεια κοκαΐνης. «Δεν το έκανα εγώ, αλλά ο άλλος Θανάσης», είχε αναφέρει, με τις δύο  πραγματογνωμοσύνες να έχουν καταδείξει πως ήταν ήρεμος, χωρίς διαταραχές αντίληψης και με πλήρη διαύγεια συνείδησης.

Την σκότωσε με 42 μαχαιριές και τύίξε το πτώμα της σε κλινοσκεπάσματα και το μετέφερε στην πλάτη του μέχρι το υπόγειο της πολυκατοικίας της οδού Καζανάκι στη Νέα Ιωνία Βόλου όπου διέμενε η άτυχη γυναίκα και το έκρυψε σε μια αποθήκη. Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, , ο δολοφόνος επέστρεψε στο σπίτι του και… κοιμήθηκε (!), χωρίς να αναφέρει στη σύζυγό του τι είχε κάνει, ενώ την επόμενη ημέρα φρόντισε να αλλάξει και τη φωτογραφία στο προφίλ του στο facebook.

Όπως είπε στη δίκη, με τη νονά του είχε καθημερινές επαφές.

“Δεν είχε κανέναν. Είχε πεθάνει ο άνδρας της, είχε πεθάνει ο γιος της, είχε πεθάνει ο πρώην άνδρας της, εγώ πήγαινα για τα ψώνια της, την πήγαινα όπου έπρεπε να πάει. Ήμασταν σαν μάνα με γιο, απλά τους τελευταίους τρεις μήνες έμπλεξα με την κοκαΐνη και με τον τζόγο κι έκανα ανοίγματα. Όλα αυτά κρυφά από την οικογένειά μου”, συνέχισε ο 40χρονος.

Το μοιραίο πρωινό πήγε από το σπίτι της νονάς του για να της ζητήσει κάποια χρήματα. Εκείνη αρνήθηκε να του τα δώσει, όμως όπως ισχυρίζεται δεν την σκότωσε γι’ αυτόν τον λόγο.

“Λογοφέραμε. Με κατηγόρησε ότι της είχα κλέψει κάποια χρήματα που είχαν λείψει από το σπίτι της κι εγώ την κατηγόρησα ότι εκείνη φταίει που πέθανε ο γιος της από ναρκωτικά, που πέθανε ο πρώην άνδρας της, που τον χαπάκωνε και τον έκλεισε σε ψυχιατρείο για να παντρευτεί τον νονό μου και που κρατούσε εσώκλειστο μέσα στο σπίτι το άλλο της παιδί που ήταν ΑμεΑ”, είπε.

gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button