ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Δράμα πίσω από την τραγωδία: Νεκρός επί 3 μέρες ο Ευτύχης μέσα στο σπίτι από καπνούς καθώς έλειπαν οι δικοί του – Τι ερευνούν οι πραγματογνώμονες

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τον πραγματογνώμονα εξετάζουν το ενδεχόμενο, η φωτιά να εκδηλώθηκε από την ξυλόσομπα η οποία ήταν συνδεδεμένη με σώματα καλοριφέρ. Παράλληλα εξετάζεται και η πιθανότητα βραχυκυκλώματος καθώς οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ήταν παλιές.

Ένα ανθρώπινο δράμα φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τον θάνατο του 47χρονου που έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ισόγεια κατοικία του στο Κόκκινο Μετόχι. Ο άτυχος άνδρας, ο Ευτύχης όπως όλοι τον φώναζαν, που ζούσε με την σύζυγο και τα τρία παιδιά τους σε ένα παλιό μονόχωρο κτίσμα, ήταν νεκρός από τα ξημερώματα του Σαββάτου και βρέθηκε χθες, όταν τον αναζήτησε γείτονας, καθώς η οικογένεια του βρισκόταν αυτές τις μέρες εκτός Χανίων και ειδικότερα στην Αθήνα όπου είχε μεταβεί η σύζυγος και τα παιδιά του για να επισκεφθούν τη γιαγιά.

Ο δεύτερος μέσα σε λίγες ημέρες θάνατος από αναθυμιάσεις στα Χανιά αποκαλύπτει ένα ακόμα ανθρώπινο δράμα μιας οικογένειας βιοπαλαιστών. Ο άτυχος 47χρονος που εντοπίστηκε χθες από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέσα στο κατεστραμμένο από πυρκαγιά ισόγειο σπίτι του στο Κόκκινο Μετόχι, ήταν νεκρός από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η σύζυγος και τα τρία ανήλικα παιδιά τους βρίσκονταν εκτός Χανίων και οι μόνοι που τον αναζήτησαν ήταν συνάδελφοι του σε εταιρία σεκιούριτι όπου εργαζόταν. Γείτονας που πήγε στο παλιό μονόχωρο ισόγειο της οδού Βαρδαξή διαπίστωσε ότι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και πως ο άτυχος ιδιοκτήτης είχε εκπνεύσει αβοήθητος.

O 47χρονος μαζί με την αλλοδαπή σύζυγο και τα παιδιά τους, ζούσαν εξ ανάγκης στο παλιό σπίτι ιδιοκτησίας του με την προοπτική εξεύρεσής ενός διαμερίσματος κατάλληλου και με προσιτό ενοίκιο. Υπάλληλοι του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και ειδικός πραγματογνώμονας διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και οδήγησε στον θάνατο τον άτυχο άντρα.

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τον πραγματογνώμονα εξετάζουν το ενδεχόμενο ,η φωτιά να εκδηλώθηκε από την ξυλόσομπα η οποία ήταν συνδεδεμένη με σώματα καλοριφέρ. Παράλληλα εξετάζεται και η πιθανότητα βραχυκυκλώματος καθώς οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ήταν παλιές.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ένας ακόμη άνθρωπος στα Χανιά έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις. Ήταν 75 ετών, καθηλωμένος λόγο κινητικών προβλημάτων και με σοβαρές χρόνιες παθήσεις.
Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι κλήθηκαν και τότε για πυρκαγιά σε ισόγεια κατοικία σε πάροδο της Λεωφόρου Σούδας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα.

Λίγους μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2023 ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Δαράτσο Κυδωνίας έφυγε από τη ζωή με τον ίδιο φριχτό τρόπο, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε.
 
 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button