ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Τον δρόμο προς τις φυλακές παίρνουν οι τρεις κατηγορούμενες

Στο κατηγορητήριο τονίζεται η δράση τους, καθώς -όπως καταγράφεται- οι τρεις τους τύλιξαν και πέταξαν το πτώμα στα σκουπίδια

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας, οι τρεις κατηγορούμενες για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της Φαίης Μπακογιώργου.

Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και της 15ης τακτικής ανακρίτριας, η μητέρα, η αδελφή και η νοικοκυρά της 23χρονης κοπέλας πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς στις περιπτώσεις τους πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την προφυλάκιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων αλλά και η προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, έδωσαν στις αρχές τις απαραίτητες αρχικές ενδείξεις για να έρθουν οι τρεις γυναίκες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με την ανθρωποκτονία, στο κατηγορητήριο τονίζεται η δράση τους, καθώς -όπως καταγράφεται- οι τρεις τους τύλιξαν και πέταξαν το πτώμα στα σκουπίδια ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ ως προς την εμπορία ανθρώπων αναφέρεται η «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων».

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα, ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας του θύματος: ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button