Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Δικαστικός χάρτης: Προσωπικά με τη Βοιωτία θ’ ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση ο νέος δικαστικός χάρτης από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια να φτιαχτεί ένα συγκεκριμένο οργανόγραμμα με όλα τα δικαστήρια, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τις αρμοδιότητές τους και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντική μεταρρύθμιση.

Βασική τομή του σχεδίου είναι η συγχώνευση όλων των ειρηνοδικείων και πρωτοδικείων ώστε κάθε νομός να έχει ένα δικαστήριο πρώτου βαθμού. Με τον τρόπο αυτόν η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μειώσει τον χρόνο για έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων στα 2 χρόνια, από σχεδόν 4 που ισχύει σήμερα.

Πάντως, η αναγγελία συγχώνευσης των δικαστηρίων πρώτου βαθμού προκάλεσε – όπως ευλόγως αντιλαμβάνεστε – τεράστια ανησυχία και γκρίνιες από τους “γαλάζιους” βουλευτές επαρχίας, των οποίων οι περιφέρειες διαθέτουν ειρηνοδικείο και πρωτοδικείο.

Την ειδική αποστολή για να περιορίσει τις αντιδράσεις και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ανέλαβε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρώην γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μπούγας – και όχι ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός.

Για την ώρα οι ενστάσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας και Βοιωτίας, αλλά για αυτούς τους δυο νομούς έχει πει ότι θ’ ασχοληθεί προσωπικά ο Μητσοτάκης, γιατί υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα από τους ενδιαφερόμενους. Κάτι που σημαίνει είτε ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου, είτε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στους νομούς, ενόψη μάλιστα και των ευρωεκλογών. Περιμένουμε, μαζί με τους φορείς και τους κατοίκους.

The post Δικαστικός χάρτης: Προσωπικά με τη Βοιωτία θ’ ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button