ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Διεκδικεί εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω Ντόχας ο Θάνος Τσιρίκος

Ο μοναδικός εκπρόσωπος των ελληνικών καταδύσεων…

Το πρώτο μέλος της ελληνικής αποστολής που αναχωρεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που θα διεξαχθεί στη Ντόχα (2-18 Φεβρουαρίου) είναι ο Θάνος Τσιρίκος, με τον ίδιο να μεταβαίνει στο Κατάρ την ερχόμενη Κυριακή συνοδευόμενος από τον ομοσπονδιακό προπονητή Πέτρο Φυρίγο.

Ο Τσιρίκος έχει δηλωθεί να αγωνιστεί στο βατήρα 10μ όπου και θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. O Έλληνας πρωταθλητής θα πρέπει να βρεθεί μεταξύ των 12 κορυφαίων, από αυτούς που δεν έχουν πάρει την πρόκριση, σημειώνοντας ότι 14 έχουν ήδη προκριθεί (12 από το παγκόσμιο της Φουκουόκα και οι πρωταθλητές Αφρικής και Ωκεανίας).

Ο ίδιος συμμετέχει για 4η φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (2019, 2022, 2023 οι προηγούμενες), με καλύτερη εμφάνιση του στη Φουκουόκα πέρυσι όπου μαζί με τον Νίκο Μόλβαλη ήταν 13οι στη σταθερά συγχρονισμένων.

Οι αγώνες των καταδύσεων στη Ντόχα, διεξάγονται 2 έως 10 Φεβρουαρίου, με τον Τσιρίκο να αγωνίζεται στις 9/2 (την επομένη ο ημιτελικός και ο τελικός του αγωνίσματος).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button