Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Διαμαρτυρία κατοίκων της Νότιας Λαμίας για παραβατικό γκέτο στο πάρκο Κραββαρίτη

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν κάτοικοι της Νότιας Λαμίας, προς τους Αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας, Δήμαρχο Λαμιέων, Εισαγγελέα Λαμίας και τον Αρμόδιο αντιδήμαρχο σχετικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό στα πέριξ του Πάρκου Κραββαρίτη.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για συγκεκριμένη ομάδα νεαρών που επιδίδονται σε κόντρες με τα οχήματά τους, μέχρι και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή των κατοίκων:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, αξιότιμε κύριε διευθυντή της αστυνομίας σεβαστέ κύριε εισαγγελέα Λαμίας.

Τα τελευταία χρόνια οι εκατοντάδες κάτοικοι της Νότιας Λαμίας αντιμετωπίζουμε οξύτατο πρόβλημα με την παρουσία νεαρών ατόμων από νωρίς το απόγευμα έως τα ξημερώματα στο πάρκο Κραββαρίτη επί της οδού Κωσταντίνου Αβραάμ πέριξ των οδών: Μετεώρων, Κραββαρίτη, Αμφικτιονιών, Πηλίου κτλ.

Τα άτομα αυτά συγκεντρώνονται κάθε βράδυ με παλιά οχήματα, μηχανάκια αλλά και πεζά και δημιουργούν τεράστια αναστάτωση, ένταση και ηχορύπανση σε όλη την περιοχή.

Κάνουν κόντρες στους ευθείς δρόμους με πειραγμένες εξατμίσεις βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο παιδιά και ενήλικες που διασχίζουν τον δρόμο επιστρέφοντας στο σπίτι τους από τα φροντιστήριά τους, κατοίκους που μετακινούνται αλλά και άλλους πολίτες που παρκάρουν για να γευματίσουν σε επιχείρηση εστίασης της περιοχής.

Το απίστευτο είναι ότι δεν υπολογίζουν ούτε τα μικρά παιδιά με τα ποδήλατα, ούτε τις μητέρες με τα καροτσάκια που παίζουν στο πάρκο και αγνοώντας τα, κάνουν κόντρες με ελιγμούς μπροστά τους από τις απογευματινές ώρες (Σάββατο και Κυριακή ξεκινούν από τις 8 το απόγευμα!!!  

4  – 5 νεαροί οδηγοί μικρών αυτοκινήτων και μηχανών συγκεντρώνονται και κάνουν επιδείξεις επικίνδυνης οδήγησης και δεκάδες άλλοι έρχονται για να τους παρακολουθήσουν. Πραγματική αρένα κάθε μέρα!!!

Το γκέτο που έχει δημιουργηθεί είναι άκρος παραβατικό και γίνεται φανερά μπροστά στα μάτια μας, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

Νεαρά άτομα ρομά, αλλοδαπά αλλά και ντόπια πίνουν, καπνίζουν και κάνουν κόντρες μέχρι τα ξημερώματα και αποχωρώντας αφήνουν το πάρκο έναν απέραντο «σκουπιδότοπο».

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι κάτοικοι της περιοχής ζουν κάθε μέρα έναν πραγματικό εφιάλτη. Η ποιότητα ζωής τους έχει υποβαθμιστεί και η καθημερινότητα ολοένα και χειροτερεύει.

Τα συνεχή τηλεφωνήματα στην αστυνομία δεν λύνουν το πρόβλημα. Αν κάποιο όχημα ή μηχανή της ΕΛΑΣ περάσει μπορεί για λίγο να σταματήσουν και μετά συνεχίζουν ανενόχλητοι.

Τα ερωτήματα αμείλικτα:

Κύριε δήμαρχε πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε το πάρκο Κραββαρίτη που είναι εγκαταλελειμμένο στην τύχη του;

Γνωρίζετε ότι είναι το μεγαλύτερο στην νότια Λαμία και το επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες γονείς με τα παιδιά τους;

Εχετε σκοπό να το αναμορφώσετε σε πάρκο αναψυχής και παιχνιδιού ή θα το αφήσετε στην επικίνδυνη παρακμιακή πορεία του;

Εχετε σε γνώση σας την κατάσταση που επικρατεί τα βράδια στο σημείο; Εχετε σκεφτεί πως μπορείτε να βοηθήσετε τους κατοίκους στο οξύ πρόβλημά τους;

Θα κάνετε κάτι με το κτήριο που έχει παραδοθεί στον ερυθρό σταυρό και έχει αφεθεί στην τύχη του;

Θα κάνετε κάτι με το κενό και επικίνδυνο κουβούκλιο περιπτέρου που έχει στηθεί στο σημείο;

Κύριε αστυνομικέ Διευθυντή έχετε ασχοληθεί με το θέμα;

Έχετε προγραμματίσει περιπολείς από το σημείο ή κάποιες άλλες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την παρουσία αυτών των ατόμων;

Γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα 4 – 5 οχήματα και 6 – 7 μηχανάκια με τους ανήλικους οδηγούς, χωρίς κράνος και ζώνες που προκαλούν το πρόβλημα;

Σεβαστέ κύριε εισαγγελέα, μπορούν οι κάτοικοι της νότιας Λαμίας να νιώθουν ασφαλείς και ήρεμοι στα σπίτια τους;

Δικαιούνται να κοιμούνται ήσυχοι και να μετακινούν τα παιδιά τους με ασφάλεια;

Δικαιούνται τα μικρά παιδιά να παίζουν σε πάρκο και παιδική χαρά με ασφάλεια , ηρεμία και ησυχία;

Μπορείτε να παρέμβετε και πώς; ώστε να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά και η ενίσχυση του γκέτο της πλατείας Κραββαρίτη;

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουμε αγανακτισμένοι και ζητάμε την βοήθεια και την συνεργασία σας για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα σπίτια μας. Αναμένουμε τις ενέργειές σας και θα επανέλθουμε.

Σημείωση: Είμαστε εκατοντάδες και τα στοιχεία μας είναι στην διάθεση των αρχών. Για λόγους προστασίας της ακεραιότητας μας και των περιουσιών μας δεν τα δημοσιοποιούμε στην παρούσα επιστολή. Έχουμε δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες από τα όσα γίνονται κάθε βράδυ στο σημείο.

Λαμία δεν είναι μόνο η πλατεία Πάρκου και το κέντρο.

Δράστε γιατί τα χειρότερα έρχονται!”

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button