Κυπριακά Νέα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 49η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

Για σχεδόν μισό αιώνα, η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Ελληνισμός της Κύπρου βιώνουν τις τραγικές συνέπειες του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζουμε το δίδυμο έγκλημα και τιμούμε τη μνήμη και τη θυσία των ηρώων που προασπίστηκαν τη δημοκρατία και την ελευθερία της πατρίδας μας.

Με αφορμή την 49η μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, αποτίνουμε φόρο τιμής στον αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο και στους λεβέντες και μαχητές της αντίστασης, της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας.

Αποτελεί μέγιστη ηθική υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα, για εξεύρεση λύσης του κυπριακού, που να είναι βιώσιμη, λειτουργική, διαρκής και δημοκρατική, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Λύση που να ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής και να απελευθερώνει τα κατεχόμενα εδάφη μας.

Αντιστεκόμαστε σθεναρά στους τουρκικούς σχεδιασμούς για λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδία δύο κρατών, στην ατιμωρησία και απενεχοποίηση της Τουρκίας και σε όλα εκείνα που οδηγούν στην εξοικείωση με την τουρκική κατοχή και στην αποδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της διαπραγματευτικής μας θέσης στο Κυπριακό.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα επαναβεβαιώνουμε τη συνέπεια και την αφοσίωση μας, στον δρόμο που χάραξε η ίδια μας η ιστορία και στον αγώνα ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Γραφείο Τύπου

14 Ιουλίου 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button