Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Διαδηλωτές στη Γεωργία …διέλυσαν το «φεστιβάλ pride!»




Περισσότεροι από 2000 διαδηλωτές κατάφεραν να διαλύσουν ένα φεστιβάλ Pride στην πρωτεύουσα της Γεωργίας την Τιφλίδα.  Οι διοργανωτές της εκδήλωσης κατηγόρησαν μάλιστα την αστυνομία πως είχε έρθει σε συνεννόηση με τους διαδηλωτές προκειμένου να καταστρέψουν την εκδήλωση. Ένας υπουργός της κυβέρνησης απάντησε πάντως πως επειδή ήταν σε ανοιχτό χώρο, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αστυνομευτεί.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν μέσα στον πυρήνα της εκδήλωσης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να μην είναι εφικτό να συνεχιστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν τραυματίστηκε κανείς. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης κάνουν λόγο για «ακροδεξιές ομάδες που ξεκίνησαν να αντιδρούν στις εκδηλώσεις της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ αρκετές ημέρες πριν και η αστυνομία αρνήθηκε να διερευνήσει το θέμα.

«Σίγουρα αυτή η αναστάτωση ήταν μια προσχεδιασμένη, συντονισμένη δράση μεταξύ της κυβέρνησης και των ριζοσπαστικών ομάδων… Πιστεύουμε ότι αυτή η επιχείρηση σχεδιάστηκε για να υπονομεύσει την υποψηφιότητα της Γεωργίας στην ΕΕ», ανέφεραν μεταξύ άλλων. Η Γεωργία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, αλλά το κυβερνών κόμμα έχει αντιμετωπίσει αυξημένες επικρίσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ΕΕ οι οποίες κάνουν λόγο για αυταρχισμό.


Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη Πένα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button