ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Δε λιώνουν οι νεκροί του κορωνοϊού στα κοιμητήρια του Βόλου

Στο Κοιμητήριο του Βόλου δόθηκε παράταση δύο ετών στις εκταφές των νεκρών του κορωνοϊου και οι συγγενείς απαλλάχθηκαν από τα τέλη. Σύμφωνα με στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου από τον Covid-19 κατέληξαν 896 συνάνθρωποί μας από τότε που ξεκίνησε η πανδημία μέχρι το τέλος του 2023. Τα στοιχεία αφορούν τους θανάτους στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ πολλοί ασθενείς είχαν καταλήξει σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας όπου είχαν μεταφερθεί ή στο σπίτι τους, με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν τον αριθμό στους 1000. Μόνο στο κεντρικό κοιμητήριο του Βόλου έχουν ταφεί 600 άνθρωποι που κατέληξαν από κορωνοιό και περίπου 400 εκταφές έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί γιατί υπήρχε παρέλευση τριετίας.

Η πρώτη πάντως δοκιμαστική εκταφή ήταν ένα θρίλερ. Οι σοροί είναι άθικτοι και η δυσοσμία της πρώτης δοκιμαστικής εκταφής αφόρητη. Οι υπάλληλοι των συνεργείων εκταφών ανέφεραν πως δεν μπορούν να αντέξουν από την δυσοσμία που προκαλεί λιποθυμία. Στο Κοιμητήριο, για όποιον ζητά δοκιμαστική εκταφή, θα ακολουθηθεί η εξής μέθοδος. Θα γίνεται διάνοιξη του πλαστικού που είναι τυλιγμένο το φέρετρο και τα συνεργεία θα επαναφέρουν το χώμα. Εάν το φέρετρο έχει καταστραφεί, θα σκίζουν οριακά τους πλαστικούς σάκους, θα ρίχνουν χώμα, με στόχο να προχωρήσει η αποσύνθεση.

Οι σοροί μπήκαν στα φέρετρα καλυμμένοι από πλαστικές ή νάιλον σακούλες, οι οποίες καθυστερούν την αποσύνθεσή τους και αυτό επειδή υπήρχε η βεβαιότητα ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και από τους νεκρούς. Όμως, ο νεκρός δεν αναπνέει και άρα δεν μπορεί να μεταδώσει.

Οι διπλοί υδατοστεγείς και αεροστεγείς σάκοι όπου είναι τυλιγμένοι οι σοροί, δεν επιτρέπουν την αποσύνθεση.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button