ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Δε δόθηκαν αλλά… δόθηκαν»  | Neakriti

Έγινε το σύστριγκλο τις προηγούμενες ημέρες με την προμήθεια από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου καταλόγων αποδήμων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών και, παρ’ όλα αυτά, ο Μαρινάκης είπε χθες ευθαρσώς ότι «το υπουργείο Εσωτερικών δε δίνει mail και ούτε πρόκειται να δώσει»

Καταντά λίγο αστείο αυτό που γίνεται με τους κυβερνητικούς. Έγινε το σύστριγκλο τις προηγούμενες ημέρες με την προμήθεια από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου καταλόγων αποδήμων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα, μετά τον θόρυβο, ο Μητσοτάκης “θυσίασε”, δίχως να το σκεφτεί και πολύ, την Ασημακοπούλου, που είναι από τις πιο δημοφιλείς πολιτικούς της βασιλικής/εθνικιστικής πτέρυγας της Ν.Δ. και εκπαραθύρωσε και τον γενικό γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ. και τον υπεύθυνο Αποδήμων της Ν.Δ. Όλα αυτά μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες αποδήμων που έλαβαν προωθητικά e-mail για την υποψηφιότητα της Ασημακοπούλου. 
Τουτέστιν, εμπράκτως, η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι η πλήρης λίστα των στοιχείων επικοινωνίας των αποδήμων διέρρευσε από το ΥΠ.ΕΣ. και κατέληξε στην ευρωβουλευτή. 
Παρ’ όλα αυτά, ο Μαρινάκης, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, είπε ευθαρσώς ότι «το υπουργείο Εσωτερικών δε δίνει mail και ούτε πρόκειται να δώσει. Όποιος δίνει mail, παρανομεί και υπάρχουν επιπτώσεις». 
Δηλαδή δε δόθηκαν τα e-mail από το ΥΠ.ΕΣ.; Α, όχι, δόθηκαν, όπως… εξηγεί στην αμέσως επόμενη πρότασή του: «Οι παραιτήσεις έγιναν γιατί δόθηκαν τα mail των αποδήμων».

Δούλεμα! 

Αυτό στην καθομιλουμένη λαϊκιστί ονομάζεται “δούλεμα”. “Ψιλό γαζί” μάλιστα. «Όχι, δε δόθηκαν στοιχεία, αλλά… έγιναν παραιτήσεις γιατί δόθηκαν». 
Εντάξει, είπαμε ότι ο καρσιλαμάς είναι το βασικό προσόν ενός κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά ο Μαρινάκης απλώς προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Και το πιο λυπηρό βεβαίως είναι ότι ο δημοσιογράφος στον οποίο μιλούσε δεν τον ξεμπρόστιασε, δεν τον εγκάλεσε για την ανακολουθία, δε σημείωσε το οφθαλμοφανέστατο ψέμα. 
Απλώς το δέχτηκε, όπως και τα υπόλοιπα που είπε στη συνέχεια για “κάποια” συνεργάτιδα του γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ. που έδωσε “κάποια” e-mail ομογενών που «δεν έπρεπε να δοθούν». 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button