Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

ΔΕΥΑ Καβάλας: Διορθώθηκε η βλάβη στον αγωγό, η ποιότητα των νερών παραμένει εξαιρετική

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, λύθηκε τελικά το πρόβλημα με τον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης των εκροών από τον βιολογικό της Καβάλας, το οποίο διαπιστώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στην Άσπρη Άμμο. Η ΔΕΥΑΚ, ως όφειλε, ειδοποίησε σχετικά τις αρμόδιες αρχές οι οποίες με τη σειρά τους προέβησαν σε σύσταση για αποφυγή της κολύμβησης στο συγκεκριμένο σημείο. Πλέον με την αποκατάσταση της ζημιάς, αναμένεται να αρθεί με νεότερη ανακοίνωση, μιας και όπως τονίζεται μετά από μετρήσεις η ποιότητα νερών είναι εξαιρετική.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ αναφέρει σχετικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι οι εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης στον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης εκροών της ΕΕΛ πόλης Καβάλας, ολοκληρώθηκαν στις 12-07-2023 και αποκαταστάθηκε πλήρως η κανονική λειτουργία του.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων των δειγματοληψιών θαλασσινού νερού από τις ακτές «Άσπρη Άμμος» και «Περιγιάλι» η ποιότητά τους, τόσο πριν την επιδιόρθωση της βλάβης όσο και μετά την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας, χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική σύμφωνα με τη με αριθμό Η.Π. 8600/416/Ε103 ΚΥΑ(ΦΕΚ.356/Β΄/26-02-2009).

Τα προαναφερθέντα αποτελέσματα έχουν ήδη κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς για τις ενέργειές τους».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button