Ιόνια ΝησιάΤοπικές Είδησης

ΔΕΥΑΖ: “Να μην κάνουν χρήση του νερού του δικτύου οι κάτοικοι” – Τα αποτελέσματα των ελέγχων (φωτο) | Start Media Corfu TV

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑΖ, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ή και προγραμματίζονται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εισροής πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Συνεχείς εξακολουθούν να είναι οι παρεμβάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος της ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου και οι οποίες αφορούν σε:

1. Αποτελέσματα ελέγχου.
Ενημερώθηκαμε για τα αποτελέσματα των δειγμάτων που απεστάλησαν σε διαπιστευμένο εργαστήριο στην Αθήνα. Τα συγκεκριμένα αφορούν μόνο στους υδρογονάνθρακες, ενώ τα υπόλοιπα μικροβιολογικά θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Στη δεξαμενή της Μπόχαλης και σε τυχαίες δειγματοληψίες από σωλήνες του δικτύου πριν και μετά από ρολόγια δεν ανιχνεύθηκαν υδρογονάνθρακες.
Σε δείγμα νερού βαλβίδας από τυχαίο δείγμα μετά ακριβώς από ρολόι στο ψηλότερο σημείο σωληνογραμμής, ανιχνεύθηκε μόλις 1mg/L υδρογονανθράκων.

 

2. Επισκευές οχημάτων
Ο Δήμος Ζακύνθου διέθετε αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες, που είχαν καταστεί άχρηστα λόγω ζημιών κόστους λίγων ευρώ.
Μόνο χθες και μέχρι τις 11 πμ επισκευάστηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία δύο πυροσβεστικά 800ltr έκαστο με αντλίες πυρόσβεσης (ένα με κινητήρα βενζίνης και ένα με κινητήρα πετρελαίου), σε δύο 4×4 του Δήμου, ένα πυροσβεστικό 600ltr με ηλεκτρικό μοτέρ 1,5hp σε ένα 4×4 του Δήμου.
Το κόστος της επισκευής τους ανέρχεται περίπου στα 3.000 €.
Συνολικά επιχειρούσαν και συνεχίζουν να προμηθεύουν με νερό, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν και με άλλα μέσα που επιδιορθώνονται ήδη:
Τέσσερα 4×4 πυροσβεστικά του Δήμου, ένα από την εθελοντική ομαδα Λιθακιας την οποία ευχαριστούμε, ένα από το θαλάσσιο πάρκο μετά από παρέμβαση του προέδρου του Βασιλικού τον οποίο και ευχαριστούμε όπως και τους υπεύθυνους του θαλάσσιου πάρκου.
Τρεις υδροφόρες του Δήμου, οι δύο 10m3 και μια ακόμα 16m3, ενώ σήμερα προστίθεται άλλη μία η οποία επισκευάζεται.
Πέντε ιδιώτες με τις υδροφόρες τους τους οποίους και ευχαριστούμε.

3. Χορήγηση ύδατος
Χορηγήθηκαν περισσότερα από 350 κυβικά ύδατος σε περίπου 200 αιτήσεις.

Εκτός των παραπάνω, που συνεχίζουν και σήμερα να επιχειρούν, προστίθενται:

Δυο 4χ4 με βυτία και εργάτες που προβαίνουν σε καθαρισμούς.
Δύο οχήματα από την εθελοντική ομάδα Πεύκος την οποία και ευχαριστούμε.
Άλλες δύο ιδιωτικές υδροφόρες ενώ αναμένονται και άλλες.

Μετά την κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη της πόλεως της Ζακύνθου, σήμερα στις 19:00 θα συνέλθει συντονιστικό όργανο του Δήμου Ζακύνθου προκειμένου να καθορίσει τον περαιτέρω προγραμματισμό.

Επίσης εξετάσαμε εναλλακτικές λύσεις:

Τροφοδοτήσαμε με 150 κυβικά μέτρα ύδατος την δεξαμενή της Αγίας Άννας και είναι έτοιμη για χρήση μετά από λήψη απόφασης στο συντονιστικό.

Αφού ζητήσουμε για μια ακόμα φορά συγνώμη από τους πολίτες της Ζακύνθου για την αναστάτωση που έχει προκληθεί, θέλουμε να παρακαλέσουμε να μην κάνουν χρήση του νερού του δικτύου και να απευθύνονται στο Δήμο Ζακύνθου για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν”.

imerazante

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button