Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Δεν το κρύβουν, το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για απευθείας σύγκρουση με τη Ρωσία!

Ολοένα και περισσότερο μιλάνε για έναν απευθείας πόλεμο με τη Ρωσία εντός του ΝΑΤΟ. Δεν είναι καθόλου τυχαία η τοποθέτηση που έκανε και ο Ολλανδός ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, πριν από την έναρξη. της μεγαλύτερης άσκησης της συμμαχίας από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής:

“Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δεδομένο ότι είμαστε σε ειρήνη. Και γι’ αυτό εμείς οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προετοιμαζόμαστε για μια σύγκρουση με τη Ρωσία”, τόνισε από τις Βρυξέλλες. Η συμμαχία πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για πόλεμο και να περιμένει το απροσδόκητο», είπε ο Μπάουερ, προσθέτοντας: «Για να είναι πλήρως αποτελεσματική, επίσης στο μέλλον, χρειαζόμαστε έναν πολεμικό μετασχηματισμό του ΝΑΤΟ».

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους προειδοποίησε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να επεκταθεί και στις γειτονικές χώρες. «Ακούμε απειλές από το Κρεμλίνο σχεδόν κάθε μέρα — πιο πρόσφατα πάλι εναντίον των φίλων μας στις χώρες της Βαλτικής», δήλωσε ο Πιστόριους στην εφημερίδα Tagesspiegel στις 19 Ιανουαρίου. Για να ενισχύσει την ετοιμότητά του, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για την άσκηση Steadfast Defender 2024, η οποία όπως έχουμε πει ξανά θα διαρκέσει έως τον Μάιο και θα περιλαμβάνει περίπου 90.000 στρατιώτες. Οι υπεύθυνοι έχουν πει ότι “η άσκηση θα δείξει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να διεξάγει και να συντηρεί περίπλοκες επιχειρήσεις πολλαπλών τομέων για αρκετούς μήνες, σε χιλιάδες χιλιόμετρα, από τον Υψηλό Βορρά έως την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button