ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Δεν πάω πουθενά αν δεν πάρω τη σύνταξη” – Κοιμάται έξω από τον ΕΦΚΑ Ηρακλείου απελπισμένος συνταξιούχος για δεύτερη μέρα (vid)

“Είμαστε στο πλευρό του Μιχάλη Μαρκατάτου. Θα συνεχίσουμε κι εμείς να πιέζουμε τον ΕΦΚΑ για να δικαιωθεί ο αγώνας του, που είναι απόλυτα δίκαιος”, λέει στο neakriti.gr ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Γιώργος Λενακάκης

Ανυποχώρητος παρά την απάντηση της διεύθυνσης του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο, “θα πληρωθείς στα τέλη Απριλίου”, δηλώνει ο συνταξιούχους σερβιτόρος  Μιχάλης Μαρκατάτος, αφού ξεκαθαρίζει πως δεν θα φύγει από το κτήριο εάν δεν του πουν συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής της σύνταξης του. Την πληροφορία αυτή έδωσε ο ίδιος σήμερα στον πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου  Γιώργο Λενακάκη, που βρέθηκε στο σημείο όπου γίνεται η διαμαρτυρία και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της συνταξιουχικής οργάνωσης. 

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας το neakriti.gr χθες το απόγευμα. Από τη στιγμή εκείνη, άρχισαν τα μηνύματα συμπαράστασης προς τον Μιχάλη Μαρκατάτο, που όλη την ημέρα κατά τις ώρες λειτουργίας του ΕΦΚΑ βρίσκεται εντός του κτηρίου και μόλις η υπηρεσία κλείσει βγαίνει έξω και διανυκτερεύει. Η σύζυγος του μάλιστα επικοινωνώντας μαζί μας δεν έκρυψε την ανησυχία της ακόμα και για τη ζωή του συζύγου της, καθώς ο άνθρωπος είναι 68 χρόνων, έχει προβλήματα υγείας και όσο μένει έξω στο κρύο κινδυνεύει να αρρωστήσει. 

“Είμαστε στο πλευρό του Μιχάλη Μαρκατάτου. Θα συνεχίσουμε κι εμείς να πιέζουμε τον ΕΦΚΑ για να δικαιωθεί ο αγώνας του, που είναι απόλυτα δίκαιος”, λέει στο neakriti.gr ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Γιώργος Λενακάκης. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο συγκεκριμένος συνταξιούχος, έχει μείνει χωρίς σύνταξη από τον περασμένο Ιούλιο. Και ο λόγος είναι, ότι είχε υποβάλλει αίτημα από τον Φεβρουάριο του 2018, για μετατροπή της σύνταξης του από αναπηρική (75%) σε πλήρη (100%). Και μόλις τον περασμένο Ιούλιο βγήκε η απόφαση της έγκρισης του αιτήματος του.

Παρόλα αυτά, όμως, σταμάτησαν να τον πληρώνουν και οι απαντήσεις των αρμοδίων είναι ότι δεν μπορεί να γίνει η σύνδεση των “χειρόγραφων” ενσήμων (δηλαδή τα ένσημα με τα γνωστά στους παλιότερους ως πούλια), με τα μηχανογραφημένα ένσημα μέσα στο σύστημα του ΕΦΚΑ!

Είναι δηλαδή λόγοι καθαρά γραφειοκρατικοί για τους οποίους ο Μιχάλης Μαρκατάτος δεν έχει την παραμικρή ευθύνη. Έτσι, μένει χωρίς χρήματα και αναγκάζεται να δανείζεται ακόμα και για τα φάρμακα του…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button