Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Δεν επιστρέφουμε, πηγαίνετε εσείς να υπηρετήσετε …τον βασιλιά!»

Αναστάτωση προκλήθηκε σε πολλούς Ουκρανούς που βρίσκονται εκτός της χώρας του με την νέα νομοθεσία που υπέγραψε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκυ και που αναφέρει ότι οι άνδρες μεταξύ 25 και 60 ετών που ζουν στο εξωτερικό έχουν δύο μήνες για να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία και εάν δεν το κάνουν, δεν θα έχουν δικαίωμα να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα και ενδέχεται να τους επιβληθεί και πρόστιμο.

Οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν ότι οι άνδρες σε ηλικία στρατιωτικής θητείας θα λαμβάνουν μόνο έγγραφα που θα τους επιτρέπουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία και όχι για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αγανακτισμένοι Ουκρανοί ουρλιάζουν: «Δώστε μου τα έγγραφα! Πηγαίνετε μόνοι σας στην Ουκρανία και υπηρετήστε τον βασιλιά!»

Η θέση της ουκρανικής κυβέρνησης είναι ότι, όπως το ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba στην πλατφόρμα X, «δεν είναι πλέον διατεθειμένη να ανεχθεί ανθρώπους που απαιτούν υπηρεσίες από αυτήν όταν αυτά τα άτομα δεν είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν τη χώρα τους την ώρα της ανάγκης της. πόλεμο με τη Ρωσία». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κανένας άνδρας μεταξύ 18 και 60 ετών δεν θα δικαιούται να λάβει διαβατήριο για να ταξιδέψει εκτός Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την πύλη Politico, 650.000 άνδρες σε ηλικία στρατιωτικής θητείας έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας τους κάλεσε να επιστρέψουν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button