Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Δήμος Καβάλας: Η συμβολή της εργοθεραπείας στην τρίτη ηλικία

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στο ΚΑΠΗ των Κρηνίδων, ο εργοθεραπευτής Γιώργος Παπαδόπουλος, ανέπτυξε τη συμβολή της εργοθεραπείας στην τρίτη ηλικία παρουσία της Αντιδημάρχου, Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύς και Πρόνοιας, Έλσας Βακιρτζή και πλήθος μελών του ΚΑΠΗ.

Με απώτερο σκοπό την αυτονομία του ηλικιωμένου και σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες, ο εργοθεραπευτής εφαρμόζει στοχευμένα προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει τα άτομα της τρίτης ηλικίας στην καθημερινή τους ζωή.

Ο ομιλητής τόνισε τη σημασία της θεραπευτικής προσέγγισης μέσω του έργου και της συμμετοχής του ίδιου του ηλικιωμένου στα θεραπευτικά προγράμματα ως σημαντικούς παράγοντες για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του και την καλύτερη ποιότητα της καθημερινότητάς του.

Την παρέα και την επικοινωνία με τα μέλη του Γ’ ΚΑΠΗ αναζήτησαν οι φιλοξενούμενοι της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Πουλίδειο Γηροκομείο» Καβάλας.

Συνοδευόμενοι από την πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας, τον Διευθυντή, τη Γραμματέα, την κοινωνική λειτουργό και τον νοσηλευτή του ιδρύματος, επισκέφτηκαν το Γ’ ΚΑΠΗ Καβάλας στα Ποταμούδια. Μέσα σε ένα φιλόξενο, ζεστό και παρεΐστικο περιβάλλον, μοιράστηκαν λιχουδιές και πασχαλινές ευχές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button