ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Νέα σοκαριστική καταγγελία για καισαρική χωρίς νάρκωση στην Κέρκυρα – «Νόμιζα ότι με σφάζουν»

Μία νέα συγκλονιστική καταγγελία στο «φως» για το ίδιο νοσοκομείο στην Κέρκυρα – Μητέρα δύο παιδιών περιγράφει πώς γέννησε με καισαρική χωρίς αναισθησία – «Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου άκουγα τα πάντα»

Περίπου δύο 24ωρα μετά τη συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας στην Κέρκυρα που χειρουργήθηκε στην σπονδυλική στήλη χωρίς να ναρκωθεί, στο «φως» έρχεται ακόμη μία καταγγελία και, μάλιστα, για το ίδιο νοσοκομείο. «Ήταν εφιαλτικό. Ένιωθα τα πάντα και από κάποιο σημείο ένιωθα τον πόνο», λέει η καταγγέλλουσα που γέννησε με καισαρική… χωρίς αναισθησία.

Μία μητέρα δύο παιδιών εξιστορεί πως το 2014 γέννησε στο νοσοκομείο Κέρκυρας με καισαρική χωρίς αναισθησία: «Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου άκουγα τα πάντα. Καταλάβαινα τα πάντα, πέθαινα από τον πόνο. Πραγματικά, ήταν φρικτό. Νόμιζα ότι με σφάζουν».

«Προσπαθούσα να του δείξω ότι “παιδιά, δεν μου έχετε κάνει νάρκωση”»

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ζήτησε από τους γιατρούς να της κάνουν ολική αναισθησία.

«Επέμεναν να μου κάνουν επισκληρίδιο, εγώ δεν ήθελα. Τέλος πάντων, αναγκάστηκαν να μου κάνουν ολική νάρκωση, όπως είχα κάνει και στην πρώτη μου κόρη στην Αθήνα», περιγράφει η ίδια, μιλώντας στο Mega.

Της έβαλαν τη μάσκα για να της κάνουν ολική αναισθησία, όμως η εγκυμονούσα παρέμεινε ξύπνια. Οι γιατροί, δίχως να το αντιληφθούν, ξεκίνησαν τη διαδικασία του τοκετού.

«Προσπαθούσα να του δείξω ότι “παιδιά, δεν μου έχετε κάνει νάρκωση” αλλά ένιωθα σαν παράλυτη. Άκουγα τα πάντα. Προσπαθούσα απεγνωσμένα να κουνήσω τα χέρια μου, τα μάτια μου να δουν ότι “παιδιά υποφέρω”. Άκουσα το μωρό να βγαίνει, άκουσα τα πάντα. Δεν μπορούσα. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Πραγματικά είχα Άγιο γιατί θα είχα πεθάνει από ανακοπή».

Είναι σοκαριστικό πως η γυναίκα στην προσπάθειά της να ειδοποιήσει τους γιατρούς ότι δεν έπιασε η νάρκωση, έσπασε το μπροστινό της δόντι, όπως λέει.

«Προσπαθούσα να κουνήσω τα δάχτυλά μου, τα χέρια μου, τα πόδια μου. Έσπασα το δόντι μου από την πίεση. Σκεφτόμουν να αντέξω και για μένα και για το μωρό και για την οικογένειά μου και για το άλλο παιδάκι που περίμενε το αδελφάκι του».

Η αδιανόητη απάντηση των γιατρών

Ο τοκετός ολοκληρώθηκε. Μετά κόπων και βασάνων έφερε στον κόσμο το μωράκι της και εξήγησε στους γιατρούς πως τα έζησε και τα αισθάνθηκε όλα, αφού ποτέ δεν είχε ναρκωθεί. Η απάντηση των γιατρών δεν ήταν αυτή που περίμενε:

«Στην αρχή μου είπε “σου κάναμε” και του λέω “δεν μου κάνατε” γιατί έτσι κι έτσι. Του είπα τα πάντα. Μου λέει “ξέρεις τι έγινε, είχε χαλάσει το μηχάνημα και εμείς το καταλάβαμε γιατί διοχετευόταν το φάρμακο στο χώρο. Το μυρίζαμε”. Και σε κάποια φάση μου λέει “είχες 135 παλμούς και ανέβαινες”. Και λέω “συγγνώμη είναι δυνατόν, που είστε και αναισθησιολόγος, ένα άτομο με ολική αναισθησία σε καταστολή να έχει 130-150 παλμούς;” και μου λέει “έχεις δίκιο”».

Οι γιατροί το 2014 συμπέραναν πως έφταιγε το μηχάνημα. Εννέα χρόνια μετά, τον Οκτώβριο του 2023, ακόμη μια ασθενής χειρουργήθηκε χωρίς ολική αναισθησία εξαιτίας δυσλειτουργίας του μηχανήματος.

Από την ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το ίδιο μηχάνημα και αν έχει γίνει κακοσυντήρηση στον εξοπλισμό των χειρουργείων.

Δείτε το βίντεο: 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button