ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Για το χρυσό με την Γαλλία η ελληνική ομάδα μπάσκετ αστυνομίας Γυναικών (vid.)

Αύριο στις 12:30 το μεσημέρι ο τελικός στα Αοράκια 

Την πρόκληση της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο 4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αστυνομικών Γυναικών, που διεξάγεται στο κλειστό στα Δύο Αοράκια, έχει μπροστά της η ελληνική ομάδα που αντιμετωπίζει στον αυριανό (12:30 το μεσημέρι) τελικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία. 
Η ελληνική ομάδα ξεπέρασε το εμπόδιο του Βελγίου στον σημερινό ημιτελικό με 52-63 (τα δεκάλεπτα: 11-14, 19-29, 38-45, 52-63) και τώρα καλείται να πάρει τη ρεβάνς από την Γαλλία, από την οποία είχε ηττηθεί στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει λάβει μέρος και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις (2009, 2013, 2017)  μετρώντας ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Αυτή τη φορά η πρόκληση είναι μεγαλύτερη αφού η ομάδα έχει ανανεωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με την παρουσία νέων αστυνομικών- αθλητριών.  
«Οι παίκτριες κάνανε ακριβώς ότι τους είπα, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με το Βέλγιο και είμαι πολύ ευχαριστημένη που βρισκόμαστε στα μετάλλια. Η ελληνική ομάδα σε όσα Πανευρωπαϊκά έχει παίξει έχει καταλάβει ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Κάθε φορά είμαστε στα μετάλλια. Αυτή τη χρονιά όμως ο άθλος είναι μεγαλύτερος αφού η ομάδα έχει ανανεωθεί κατά τα ¾», τόνισε στο neakriti.gr η προπονήτρια της ελληνικής αποστολής Νένα Νικολαϊδου που αναφέρθηκε και στον τελικό: «Είμασταν αντίπαλες με την Γαλλία και στην προηγούμενη διοργάνωση όπου κέρδισαν οι Γαλλίδες. Αν είμαστε καλά σωματικά και ψυχικά, εύχομαι να πάρουμε το χρυσό».
Η υπαρχηγός της ελληνικής ομάδας, Ασπασία Μπενέκη, δήλωσε: «Σε όλα τα Πανευρωπαϊκά είχαμε συμμετοχή στην ημιτελική φάση και πήραμε μετάλλιο. Αρχικός μας στόχος ήταν να βρεθούμε στα ημιτελικά και από κει και πέρα το καλύτερο δυνατό. Κόντρα στην Γαλλία θέλουμε τον κόσμο της Κρήτης κοντά μας. Χρωστάμε κάτι στη Γαλλία… Εύχομαι να πάρουμε το χρυσό, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό». 
Το Βέλγιο θα παλέψει με τη Σλοβακία στον μικρό τελικό της διοργάνωσης για το χάλκινο μετάλλιο.
ΕΛΛΑΔΑ: (Νικολαϊδου) Μπενέκη 10, Μουτάφη 4, Παναιωτίδου, Χαιριστανίδου 22, Βαλέκα 2, Μπαράκου, Νικολαϊδου Κ, Χαρίση 13, Στακιά, Παπαγεωργίου 6, Μπέτκα 6, Καραβασίλη.

Δείτε το βίντεο της Kρήτη TV:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button