ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Γιάννης Κουράκης για την Εθνική Επέτειο: «Πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες βρίσκεται η ενότητα, η ομοψυχία και η εθνική συνεννόηση»

«Σήμερα έχουμε χρέος να παραμείνουμε πιστοί στις παρακαταθήκες των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξαν οι εκείνοι με το αίμα και τις θυσίες τους», τονίζει ο κ. Κουράκης

Με αφορμή τη σημερινή μέρα της εθνικής γιορτής, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης απηύθυνε μήνυμα για την εποποιία των αγώνων του ’21 και την τιμή που αποδίδουμε στην Εθνική Επέτειο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «σήμερα έχουμε χρέος να παραμείνουμε πιστοί στις παρακαταθήκες των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξαν οι εκείνοι με το αίμα και τις θυσίες τους».

Στο μήνυμά του ο κ. Κουράκης αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Τιμούμε με συγκίνηση την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που ζωντανεύει στη μνήμη μας τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των προγόνων μας που ύψωσαν με γενναιότητα τη Σημαία της Ελληνικής Επανάστασης που οδήγησαν στη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους.

Η εποποιία των αγώνων του ’21 ανέδειξε τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού, όταν αγωνίζεται ενωμένος.

Σήμερα σε αυτούς τους ασταθείς καιρούς με τις “τεκτονικές αλλαγές”, οι προκλήσεις για την πατρίδα μας είναι τεράστιας σημασίας.

Οι συμβολισμοί και τα προτάγματα τις Επανάστασης το 1821 που σήμερα τιμάμε τα 203 χρόνια από την Έναρξή της είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

Σήμερα έχουμε χρέος να παραμείνουμε πιστοί στις παρακαταθήκες των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξαν εκείνοι με το αίμα και τις θυσίες τους.

Και να θυμόμαστε πάντα ότι πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες βρίσκεται η Ενότητα, η Ομοψυχία και η Εθνική Συνεννόηση».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button