ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Γερμανικές αποζημιώσεις: 80 χρόνια μετά την κατοχή, συνεχίζονται οι διεκδικήσεις (vid)

Γερμανικές αποζημιώσεις: 80 χρόνια μετά την κατοχή, συνεχίζονται οι διεκδικήσεις (vid)

Και σε επίπεδο Κρήτης, τονίζεται η ανάγκη οι φετινές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης να αφιερωθούν στη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα

 Ζήτημα ηθικής και δικαιοσύνης αποτελεί ο αγώνας διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών προς Ελλάδα, με τις πιέσεις να κλιμακώνονται σε πολιτικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως δήλωσε ο Αριστομένης Συγγελάκης, στο πλαίσιο συμπλήρωσης 80 χρόνων από τη λήξη της κατοχής.  

Ο Αριστομένης Συγγελάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και στα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας, τονίζοντας την ανάγκη οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από Περιφέρειες και Δήμους σε όλη τη χώρα να έχουν ως κεντρικό αίτημα το ζήτημα της απόδοσης δικαιοσύνης.  

Και σε επίπεδο Κρήτης, τονίζεται η ανάγκη οι φετινές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης να αφιερωθούν στη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.  

Πρόσφατα, από τα Καλάβρυτα και στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει απολύτως ανοικτό για την ελληνική κυβέρνηση.  

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button