Διεθνής επικαιρότητα

Γερμανία: «Εσφαλμένη εντύπωση εξίσωσης» το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου και ηγεσίας της Χαμάς

«Εσφαλμένη εντύπωση εξίσωσης» χαρακτήρισε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, την εισήγηση για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού και της ηγεσίας της Χαμάς.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε ότι «οι ηγέτες της Χαμάς είναι υπεύθυνοι για μια βάρβαρη σφαγή, στην οποία άνδρες, γυναίκες και παιδιά δολοφονήθηκαν βάναυσα, βιάστηκαν και απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου, ενώ η Χαμάς συνεχίζει να κρατά ισραηλινούς ομήρους σε αδιανόητες συνθήκες, να επιτίθεται στο Ισραήλ με ρουκέτες και να χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες».

Απεναντίας, σημείωσε πως «η ισραηλινή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα και το καθήκον να προστατεύει και να υπερασπίζεται τον λαό της από αυτό», την στιγμή που οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις έχουν σκοτώσεις πάνω από 35.000 Παλαιστίνιους.

Σε κάθε περίπτωση, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αποτελεί θεμελιώδες επίτευγμα της παγκόσμιας κοινότητας, το οποίο η Γερμανία πάντα υποστήριζε. Η Γερμανία σέβεται την ανεξαρτησία και τις διαδικασίες του, όπως και όλων των άλλων διεθνών δικαστηρίων».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button