Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Γεγονός…η πρώτη Αποκριάτικη Παρέλαση στην Εορδαία -Κ. Ιωαννίδης: ‘Να γίνει θεσμός στην Αποκριά της Πτολεμαΐδας η παρέλαση’

 

Με το σύνθημα «Το πρώτο KAILARVAL.. και αν δεν μπορείς να το πεις, έλα να το ζήσεις» μετρούν αντίστροφα οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας για την πρώτη Αποκριάτικη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στα χρονικά στην πόλη.

Με στόχο να γίνει θεσμός στην πόλη η Αποκριά, φορείς και διοργανωτές δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την πιο αξέχαστη Αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Εορδαίας.

«Να ενισχυθεί το πολιτιστικό «καζάνι» της πόλης»
Σύμφωνα με όσα είπε στην Karfitsa, o Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Εορδαίας, Κώστας Ιωαννίδης στόχος της Αποκρίατικης Παρέλασης είναι να αναδειχθεί η παράδοση και το πολιτιστικό «προφίλ» της Πτολεμαΐδας.

«Η απόφαση μας να πραγματοποιήσουμε κάτι τέτοιο προέρχεται από το ότι είμαστε από τις λίγες πόλης που δεν έχουμε Αποκριάτικη Παρέλαση και δεν κάνουμε σχεδόν τίποτα στις Αποκριές. Ευελπιστούμε στην πρώτη μας Αποκριάτικη Παρέλαση να συμμετέχουν κατά βάση όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, όλα τα σχολεία, οι σχολές χώρου, όλα τα ΚΔΑΠ και ο Εμπορικός «κόσμος» της πόλης. Δεν θέλουμε η δική μας Αποκριάτικη Παρέλαση να έχει καμία σχέση ούτε με την Πάτρα αλλά ούτε και με την Κοζάνη. Φέτος στόχος μας είναι να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και ο κόσμος, ώστε η παρέλαση να γίνει θεσμός.

Την Τσικνοπέμπτη θα πραγματοποιηθούν σε μικρή κλίμακα κάποια δρώμενα, όπου θα περιέχουν την σάτιρα. Θέλουμε μέσα από τα συγκεκριμένα δρώμενα να αναδείξουμε την δική μας παράδοση και ευελπιστούμε πως η επόμενη και η μεθεπόμενη Αποκριάτικη Παρέλαση θα ενισχύσει το πολιτιστικό «καζάνι» της πόλης. Σαν πόλη θέλουμε μέσα από τις Αποκριές να αναδείξουμε την δική μας παράδοση» κατέληξε ο o Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Εορδαίας, Κώστας Ιωαννίδης.

www.karfitsa.gr


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button