ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Βόλος: Έκαναν τους ποδηλατοδρόμους, υπαίθρια πάρκινγκ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει καλά καλά η μπογιά από την οριοθέτηση των ποδηλατόδρομων σε Βόλο και Νέα Ιωνία και η ύπαρξη τους μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί στα αυτιά των πολιτών.

Όλο το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων που σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου έχει μετατραπεί σε ένα πελώριο υπαίθριο πάρκινγκ για τις ανάγκες στάθμευσης οχημάτων σε κάθε γειτονιά, ακυρώνοντας επί της ουσίας ένα έργο ύψιστης σημασίας και κάνοντας στην άκρη τους ποδηλάτες.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr, κανένα τμήμα του ποδηλατόδρομου σε Βόλο και Νέα Ιωνία δεν είναι λειτουργικό, καθώς η παράνομη στάθμευση των ΙΧ αυτοκινήτων τους καθιστά επί της ουσία ανενεργούς.

Τόσο η Τροχαία Βόλου όσο και η Δημοτική Αστυνομία δεν φαίνεται να αντιδρούν και να επιβάλουν πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς, οι οποίοι καταλαμβάνουν τα… ελάχιστα τετραγωνικά που αφιερώθηκαν στο εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, το ποδήλατο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου δεν έχουν χαρακτηρίσει ακόμα τη χρήση των ποδηλατοδρόμων, με αποτέλεσμα οι παραβάσεις που στην αρχή βεβαίωσαν οι τροχονόμοι να θεωρούνται άκυρες, ενώ η κατάλληλη σήμανση τοποθετήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: thenewspaper.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button