ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Βενιζέλειο: Αναλαμβάνουν καθήκοντα την Τετάρτη οι ιδιώτες αναισθησιολόγοι (vid)

Για μια προσωρινή λύση έκαναν λόγο γιατροί και εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο οι οποίοι κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου και για άλλες κλινικές λόγω της υποστελέχωσης

  • Αυξάνονται σε 4 από 2 τα χειρουργικά τραπέζια
  • Προσωρινή λύση “βλέπουν” γιατροί και νοσηλευτές
  • Αποφασισμένο δηλώνει το υπουργείο Υγείας και οριστική λύση στο Νοσοκομείο

Αναλαμβάνουν από αύριο καθήκοντα οι τρεις ιδιώτες αναισθησιολόγοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και για χρονικό διάστημα τριών μηνών, όπως είχε ανακοινώσει από το Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδής, εξέλιξη που σημαίνει ότι αυξάνονται σε 4 από δύο τα χειρουργικά τραπέζια.

Για μια προσωρινή λύση έκαναν λόγο γιατροί και εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο οι οποίοι κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου και για άλλες κλινικές λόγω της υποστελέχωσης.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι κανείς και τίποτα δε θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Βενιζελείου και ότι δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Διαβάστε επίσης ►Στα όρια της διάλυσης το ΕΣΥ στην Κρήτη: Πρωτοφανής η κατάσταση αποδιοργάνωσης με στόχο την ασφάλεια των ασθενών (vid)

Τα εντέλλεσθε είναι παράνομα τονίζει το μέλος της τριμελούς επιτροπής του Βενιζελείου Γιώργος Κωστάκης.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο και στελέχη του κόμματος βρέθηκαν το πρωί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, κάνοντας λόγο για πρόχειρες λύσεις αλλά και για απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Την ανησυχία του με τις δυσλειτουργίες Κλινικών εκφράζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.  Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι τα εντέλλεσθε δεν αποτελούν λύση και ότι η πρακτική των μετακινήσεων από νοσοκομεία ναρκοθετεί το μέλλον της λειτουργίας των υπολοίπων Παθολογικών κλινικών του νησιού.

Θα θέλαμε και πάλι να τονίσουμε ότι με ανησυχία παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα και δυστυχώς δεν διαβλέπουμε το πλάνο το οποίο θα οδηγήσει στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Τα «εντέλλεσθε» σαφώς και δεν αποτελούν λύση, αλλά διαιώνιση του προβλήματος και εφόσον συνεχισθούν προβλέπουμε ότι θα αποδιοργανώσουν σύντομα τη λειτουργία και των υπολοίπων Παθολογικών κλινικών.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button