Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Βελούχι, το απόλυτο highlight του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024!

Το 3ο ετάπ, που θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου, είναι το “βασιλικό” της φετινής διοργάνωσης, ένα πραγματικό αγωνιστικό “κόσμημα” για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024.

Με 159,71 χιλιόμετρα μήκος και 4.528 μ. υψομετρικά, η διαδρομή από την Καρδίτσα στο Βελούχι δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από τα αντίστοιχα ετάπ των τριών μεγάλων Γύρων (Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας), ενώ η σπάνια φυσική ομορφιά της λίμνης Πλαστήρα και της Ευρυτανίας, θα μεταφέρει μαγικές εικόνες μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης σε όλο τον κόσμο.

Η ανηφόρα στο Βελούχι θα αποτελέσει την κορύφωση του ετάπ, αφού πρόκειται για σπριντ ανάβασης Εκτός Κατηγορίας (HC), μήκους 12 χιλιομέτρων με μέση κλίση στο 8,5% και ανώτατη στο 15,3% ! Το ανηφορικό τερέν θα ξεκινήσει αμέσως μόλις οι αθλητές φτάσουν στο Καρπενήσι και εκεί αναμένουμε τη “μητέρα των μαχών” ανάμεσα στους διεκδικητές της γενικής κατάταξης, αλλά και σε όσους θα στοχεύσουν τη φανέλα των βουνών.

Το Βελούχι ή Τυμφρηστός έχει υψόμετρο 2.315 μ. (16η ψηλότερη κορυφή στην Ελλάδα, 4η στη Στερεά Ελλάδα) και καλύπτεται από πυκνά δάση, κυρίως έλατα. Στις πλαγιές του είναι χτισμένο το Καρπενήσι, ενώ από το βουνό πηγάζουν οι ποταμοί Σπερχειός και Καρπενησιώτης. Στη θέση Διαβολότοπος, σε υψόμετρο 1.858 μέτρων (εκεί όπου θα τερματίσει το ετάπ), λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο, το πρώτο στην Ελλάδα που ιδρύθηκε από ιδιώτες το 1974.

 

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024, σας περιμένει στην εντυπωσιακή όσο και δύσκολη αυτή ανηφόρα, για να παρακολουθήσετε από κοντά ένα μοναδικό θέαμα από τους 120 ποδηλάτες, που θα προσφέρουν αξέχαστες στιγμές αγωνιστικής δράσης, αγωνίας και ανατροπών στον δρόμο προς τον τερματισμό! Μην το χάσετε!

The post Βελούχι, το απόλυτο highlight του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024! appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button