ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Βαγγέλης Βλάχος: «Η συγκάλυψη είναι διαρκής – Καμία έκπτωση στο δίκαιο των νεκρών μας στα Τέμπη»

Ακόμη και η δικογραφία, ένα χρόνο μετά, έχει βασικές ελλείψεις και κυρίως λείπουν κρίσιμα στοιχεία, όπως λέει ο κ. Βλάχος

Ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του 34χρονου Βάιου, που απανθρακώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών με τις εγκληματικές συνέπειες παραλείψεων προ, κατά, αλλά και μετά την τραγωδία, μιλώντας στον 98.4 τόνισε ότι εδώ και ένα χρόνο οι οικογένειες νεκρών και τραυματιών βιώνουν ένα ατέλειωτο Γολγοθά ενεργειών συγκάλυψης, που όμως δεν τους πτοούν από την απόφασή τους να μη δεχτούν ούτε μια έκπτωση από την απόδοση δικαίου για τους 57 επισήμως νεκρούς και τη μνήμη τους.

Όπως σημειώνει, το όψιμο ενδιαφέρον και η ξαφνική κινητικότητα των τελευταίων ημερών για πράγματα που οι ίδιοι φωνάζουν από τις πρώτες μέρες του δυστυχήματος είναι αποτέλεσμα μόνο της ασφυκτικής πίεσης χιλιάδων απλών πολιτών, που αυξάνεται διαρκώς, ώστε να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών και να υπάρξει δίωξη ποινική όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Ο κ. Βλάχος υποστήριξε ότι ακόμη και η δικογραφία ένα χρόνο μετά έχει βασικές ελλείψεις και κυρίως λείπουν κρίσιμα στοιχεία, όπως η αιτία της έκρηξης και της μεγάλης πυρκαγιάς, οι εντολείς του μπαζώματος και της αλλοίωσης του τόπου της σύγκρουσης, αλλά και το βιντεολητπικό υλικό καταγραφής της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και κρίσιμες μαρτυρικές καταθέσεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button