ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αυτό είναι το επενδυτικό σχήμα που “χτύπησε” το Ξενία στον Καρτερό με 715.000€ το μήνα – Ιδού η απόφαση και οι άλλοι επενδυτές που κονταροχτυπήθηκαν! (pics)

Η απόφαση κατακύρωσης του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την μακροχρόνια εκμίσθωση του πρώην Ξενία του ΕΟΤ στον Καρτερό κοινοποιείται και στους άλλους συμμετέχοντες του διαγωνισμού που όμως δεν κατάφεραν να κατοχυρώσουν στο ηλεκτρονικό σφυρί το ακίνητο.

Τέλος στο μυστήριο με τους επενδυτές που “χτύπησαν” στην ηλεκτρονική δημοπρασία της ΕΤΑΔ το φιλέτο του πρώην μοτέλ Ξενία στον Καρτερό καθώς το neakriti.gr εξασφάλισε το πρακτικό κατακύρωσης του διαγωνισμού κάνοντας γνωστό ότι ο ανάδοχος που ανακηρύσσεται είναι το κοινό σχήμα με την επωνυμία
«ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΡΤΕΡΟΣ» – ΗΛΙΟΣ ΕΠΕ & VILLAGE PLANNING MON I.K.E. (συμπράττουσα εταιρεία Γ.ΜΗΛΟΛΙΔΑΚΗΣ ΑΕ), με την προσφορά ποσού 715.660,00 ευρώ. 

Στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ για την εκμίσθωση του πρώην μοτέλ Ξενία στον Καρτερό προσφορές κατέθεσαν τεσσερις επενδυτές όπως η εφημερίδα Νέα Κρήτη αποκάλυψε στην έντυπη μορφή της ενώ πλειοδότης αναδείχνει το ανωτέρω σχήμα που μνημονεύεται. 

Η απόφαση κατακύρωσης του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την μακροχρόνια εκμίσθωση του πρώην Ξενία του ΕΟΤ στον Καρτερό κοινοποιείται και στους άλλους συμμετέχοντες του διαγωνισμού που όμως δεν κατάφεραν να κατοχυρώσουν στο ηλεκτρονικό σφυρί το ακίνητο. 

Συγκεκριμένα συμμετείχαν στον διαγωνισμό αλλά δεν κατάφεραν να επικρατήσουν στον διαγωνισμό οι εξής: 

1) ΚΑΡΜ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ
Α.Ε. (συμπράττουσα εταιρεία
ΜΑΚΑΡΜ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ
Α.Ε.)

2. RED SEASIDE
ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
(συμπράττουσα εταιρεία
Κ.ΜΗΤΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ Α.Ε.)

3. Κοινό σχήμα CRETAN
VIBES – TEXNEK AE &
HELLENIC VIBES
 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο σχήμα δεν κατέθεσε καθόλου προσφορά ενώ κονταροχτυπήθηκαν Καράτζης, Μήτσης και το σχήμα που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Ιδού η απόφαση κατακύρωσης που εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2024 προς τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού: 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΞΕΝΙΑ ΚΑΡΤΕΡΟΣ
ΞΕΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η προσφορά του επενδυτή ήταν κατά 100.000 υψηλότερη από τον δεύτερο υποψήφιο. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί από την ΕΤΑΔ στα 115.000 ευρώ και, ως φαίνεται, ο ανταγωνισμός των τεσσάρων επενδυτών που “κονταροχτυπήθηκαν” έφτασαν το μίσθιο στο δυσθεώρητο ποσό των 715.000 ευρώ, που δύναται να διπλασιαστεί και να φτάσει στο 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, αν ο επενδυτής χρησιμοποιήσει τον υπολειπόμενο συντελεστή δόμησης της έκτασης των 82 στρεμμάτων! 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, πέρα από το γεγονός ότι η τιμή εκκίνησης για τον διαγωνισμό αυτό ορίστηκε στο ποσό των 115.000 ευρώ, πριν αυτό εκτοξευτεί στα ύψη, αγγίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τις 750.000 ευρώ, στην περίπτωση που ο επενδυτής θελήσει να αξιοποιήσει τον υπολειπόμενο συντελεστή δόμησης του ακινήτου, με δική του δαπάνη, τότε το ετήσιο μίσθωμα διπλασιάζεται, αγγίζοντας το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της μίσθωσης, αυτή ορίζεται σε 40 χρόνια. 

ΞΕΝΙΑ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό, το μοτέλ δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ενώ χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο το 2011, καθώς φέρει την υπογραφή του Άρη Κωνσταντινίδη. Μάλιστα, είναι επίσης πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι το “Ξενία” βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αμνισού. Σε τακτά χρονικά διαστήματα μετατρέπεται σε καταυλισμό αθίγγανων και σε δημόσιο αποχωρητήριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διάσωση του μνημείου και την προστασία του περιβάλλοντος. Αποτελείται από επτά ισόγεια κτίσματα με εσωτερική αυλή. 

Το “Ξενία” στον Καρτερό, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1γ του Ν. 3028/2002, βρίσκεται υπό προστασία και θεωρείται μνημείο, κάτι όμως το οποίο μέχρι σήμερα δεν εμπόδισε, δυστυχώς, τη σταδιακή καταστροφή του. 

ΞΕΝΙΑ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, «αν και εφόσον ο επενδυτής ο οποίος θα αναδειχτεί από αυτή τη δημόσια διαδικασία προχωρήσει στην αξιοποίηση του επιμέρους συντελεστή που έχει το ακίνητο, τότε το μίσθωμα διπλασιάζεται, άρα στην περίπτωσή μας, εφόσον γίνει αυτή η αξιοποίηση του προβλεπόμενου όρου, μιλάμε για 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τέσσερις συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Υπάρχει, βάσει της διακήρυξης, δήλωση του συμμετέχοντα με κωδικούς»… Και ο δήμαρχος επιβεβαιώθηκε! 

Εφόσον η ΕΤΑΔ ανάψει το “πράσινο φως”… “κλειδώνοντας” στο επίμαχο ποσό, τότε ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση της περιοχής, δίνοντας τέλος στις εικόνες εγκατάλειψης, λεηλασιών, και όχι μόνο, και σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που εκπέμπει σήμα κινδύνου εδώ και δεκαετίες. 
«Πληροφορούμαι ότι, μετά την οριστικοποίηση του διαγωνισμού, το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ θα προχωρήσει, σύμφωνα πάντα με τη διακήρυξη, στην οριστικοποίηση του αναδόχου και στην υπογραφή της σύμβασης στη συνέχεια», όπως ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button