Διεθνής επικαιρότητα

Αυστηρή προειδοποίηση της τουρκικής ΜΙΤ στο Ισραήλ – Μην χτυπήσετε τη Χαμάς στο έδαφος μας

Για σοβαρές συνέπειες προειδοποιοεί το Ισραήλ  ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) στον απόηχο της δήλωσης ηγετικού στελέχους της Σιν Μπετ ότι το Τελ Αβίβ θα κυνηγήσει τους ηγέτες της Χαμάς σε όλον τον κόσμο. 

Η MIT προειδοποίησε αυστηρά τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες να μην διεξάγουν επιχειρήσεις εντός της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας τις σημαντικές διπλωματικές επιπτώσεις και την κρισιμότητα του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας.

Οι τουρκικές αρχές, τη Δευτέρα (4/12), αποκάλυψαν ότι ενημέρωσαν τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες για οποιαδήποτε απόπειρα του Ισραήλ να δολοφονήσει μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς που ζουν στην Τουρκία – όπως ισχυρίζονται τα μέσα ενημέρωσης – θα είχε σοβαρές συνέπειες, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Η προειδοποίηση των Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν ήρθε μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ισχυρίζεται ότι, εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, το Ισραήλ σχεδιάζει επίσης να δολοφονήσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστίνης, μεταξύ άλλων στην Τουρκική Δημοκρατία, τον Λίβανο και το Κατάρ.

Ο Ρόνεν Μπαρ, επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών Σιν Μπετ, δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «αποφασισμένο να σκοτώσει ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου, ακόμη και αν χρειαστεί να περάσουν χρόνια».

Μιλώντας στο Anadolu, οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι διάφορες ξένες υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες στο τουρκικό έδαφος, αλλά χωρίς επιτυχία, τονίζοντας ότι καμία ξένη υπηρεσία πληροφοριών δεν θα επιτραπεί να πραγματοποιήσει τέτοιες επιχειρήσεις στο έδαφος της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Δοθείσης της ευκαιρίας οι Τούρκοι αξιωματούχοι καταδίκασαν τη βιαιότητα των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα, που στοίχισαν σχεδόν 16.000 ζωές, και τόνισαν ότι η Χαμάς -την οποία το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι στοχεύει να εξαλείψει- δεν είναι τρομοκρατική ομάδα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button