ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Από το Βόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μ. Τεντόγλου

Με ένα άλμα από το Βόλο ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε στο Παρίσι. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους με άλμα στα 8.38μ. κέρδισε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου του Βόλου και παράλληλα έκανε νέο ατομικό ρεκόρ και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο Παρίσι το 2024 θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το μετάλλιο που κατέκτησε το 2021 στο Τόκιο.

Ο άλτης του μήκους ξεκίνησε με 8.10μ., επίδοση που του έδινε ήδη τη νίκη, και συνέχισε με 8.23μ., άκυρο και 8.26μ. ενώ άφησε την πέμπτη προσπάθειά του. Στην τελευταία του προσπάθεια «πέταξε» στα 8.38μ. και έγραψε ιστορία.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ο Νίκος Σταματονικόλος (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν δεύτερος με 7,86 μ. (0,7) κι έγινε ο έκτος άλτης φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ23. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλταδούρο πέτυχε δύο φορές ρεκόρ, αφού στο δεύτερο άλμα του είχε πετύχει 7,82 μ,. (0,6). Ο 20χρονος έκανε τρία άλματα και αποχώρησε από τον αγώνα, αφού την Τρίτη ταξιδεύει για τη Φινλανδία για ντο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Αλέξης Αργυρόπουλος ήταν τρίτος με 7,64 μ. (0,5) και μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό του. Ο Χρήστος Χήτας (Πηγμή Ευόσμου) ήταν τέταρτος με 7,50 μ. και πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Παράλληλα πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τον ελληνικό στίβο έχει προκριθεί στα 20χλμ βάδην και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Δείτε φωτογραφίες:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button