Διεθνής επικαιρότητα

Αποκομμένη η Μακρινίτσα λόγω της κακοκαιρίας Elias

Η κατάσταση στον Βόλο είναι κάτι περισσότερο από τραγική πλέον. Η πόλη μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο και άγνωστο πότε θα ανακάμψει.

Αλλά τραγικότερο είναι ότι για κάποιους αποκλεισμένους στο Πήλιο δεν υπάρχει ενημέρωση και σαφής εικόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκομαι στη Μακρινίτσα προς το δρόμο της Κουκουράβας, όπου πληροφορήθηκα από μια φράση που πέταξε ο δήμαρχος, Αχ. Μπέος, σε κάποιο κανάλι, ότι «οι άνθρωποι στη Μακρινίτσα κινδυνεύουν γιατί κατέρρευσε ο δρόμος της Κουκουράβας. Είναι πλέον γκρεμός».

Και είναι ο μοναδικός που μας συνδέει με τον Βόλο αυτή τη στιγμή, καθώς και ο άλλος μέσω Πορταριάς, που είχε κάπως αποκατασταθεί, κατάρρευσε κι αυτός ξανά.

Μάταια προσπαθώ να ενημερωθώ από αστυνομία, πυροσβεστική, τοπικά μέσα πόσο σοβαρή είναι η ζημιά και πότε θα υπάρξει αποκατάσταση. Ουδείς γνωρίζει, ενώ τα τηλέφωνα του Δήμου Βόλου είναι όλα κάτω και δεν λειτουργούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν τρεις δρόμους που έχουν κλείσει προσωρινά στο Πήλιο, ωστόσο ο δρόμος της Κουκουράβας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.

Μέχρι στιγμής ρεύμα (με μικρές διακοπές), νερό και ίντερνετ μέσω κινητής δουλεύουν, αλλά άγνωστο αν θα διατηρηθεί αυτή η κατάσταση.

Κρατώ επίσης μια άλλη φράση του Μπέου, «κανένας μετεωρολόγος δεν προέβλεψε αυτόν τον όγκο νερού που έπεσε ξανά».


*η φωτό είναι αρχείου από την προηγούμενη κατάρρευση…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button