Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας ζητά ενημέρωση για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια

Αίτημα του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας για ενημέρωση σχετικά με τα υλοποιούμενα στην περιοχή μας τοπικά πολεοδομικά σχέδια.

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών πολεοδομικών σχεδίων που υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης από τους εκάστοτε αναδόχους τεχνικούς συμβούλους της πολιτείας.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι δεν έχει υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τους στόχους, το βαθμό υλοποίησης και την διαλειτουργικότητα και συμβατότητα αυτών των σχεδίων σε σχέση με τον υφιστάμενο σχεδιασμό κλιματικής προσαρμογής και ανθεκτικότητας, τα περιφερειακά χωροταξικά σχέδια, τις ενεργειακές υποδομές και τα θέματα ανάπτυξης των ΑΠΕ, όπως και για τα θέματα διαχείρισης υδάτων, δασικών οικοσυστημάτων και περιβάλλοντος.

Κατόπιν τούτων το ΔΣ κατέθεσε αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως διαθέσει τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου και τους αναδόχους τεχνικούς συμβούλους προκειμένου να συμμετέχουν σε ενημερωτική Ημερίδα στα πλαίσια διευρυμένης σύγκλησης του Συμβουλίου της ΠΕΔ και με την συμμετοχή όλων των Δημάρχων των 19 Δήμων της ΠΔΕ ώστε να αποκτήσουμε μια σφαιρική ενημέρωση για το θέμα καθώς επίσης και την περεταίρω επιτυχή συνεργασία στο μέλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button