Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Αν η Ουκρανία δεν συμφωνήσει, θα χάσει και άλλα εδάφη»

Μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία είναι η μόνη διέξοδος για την Ουκρανία εάν θέλει να διατηρήσει τον εαυτό της αλλά και οποιαδήποτε εδάφη, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα θα αποφασίσει για το μέλλον της ουκρανικής σύγκρουσης μόνο με την Ουάσιγκτον, επειδή η ΕΕ είναι πολύ αδύναμη σε αυτό το θέμα.

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε αρέσει στους Ουκρανούς είτε όχι, η Ουκρανία είναι εκεί που βρίσκεται στον παγκόσμιο χάρτη. Η καλύτερη προοπτική θα ήταν να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, φυσικά, με εγγυήσεις ασφαλείας. είπε ο Όρμπαν και τόνισε πως σε διαφορετική περίπτωση, η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει το έδαφός της».

Την ίδια στιγμή, ο Όρμπαν πιστεύει ότι «το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008 όταν η Ρωσία ήταν πολύ αδύναμη για να εμποδίσει την επέκταση του ΝΑΤΟ που περιλάμβανε και την Ουκρανία. Αποτύχαμε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Γεωργία, χάνοντας έτσι τις προοπτικές της Ουκρανίας ως μελλοντικού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», είπε.

Η Ουγγαρία έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και εμπόδισε την οικονομική στήριξη της ΕΕ. Παράλληλα είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Ουκρανία είναι ένα οικονομικά «ανύπαρκτο» και «δεν είναι πλέον κυρίαρχο» κράτος λόγω της «εξάρτησής» της από τη διεθνή υποστήριξη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button