ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αναζητούν τις πλέον οικονομικές επιλογές για διακοπές οι Έλληνες – Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα… περιορισμένος ο προϋπολογισμός για το καλοκαίρι (vid)

Σε επίπεδο Κρήτης αρκετοί είναι εκείνοι που δεν θα καταφέρουν να πάνε διακοπές

Στροφή σε ένα πιο οικονομικό μοντέλο διακοπών κάνουν οι Έλληνες προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα χωρίς να χάσουν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, με την διαμονή σε εξοχικά να αποτελούν την επικρατέστερη επιλογή.

Όπως έδειξε έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος σχεδόν το 50% θα μείνει σε δικό του εξοχικό ή θα φιλοξενηθεί σε εξοχικό, το 20% θα μείνει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, το 7% θα μείνει σε ξενοδοχείο χωρίς διατροφή, ενώ μόλις το 2% θα μείνει σε all-inclusive.

Την ίδια στιγμή σε επίπεδο Κρήτης, μερίδα πολιτών δεν θα καταφέρει να πάει διακοπές είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είτε λόγω των αυξημένων τιμών.

Παράλληλα, όσοι καταφέρουν να πραγματοποιήσουν μια ολιγοήμερη εξόρμηση, θα στραφούν είτε σε κάποια περιοχή εντός Κρήτης, είτε σε ένα άλλο προορισμό της χώρας.

Με τα αυξημένα κόστη μεταφοράς και διαμονής να εξανεμίζουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών, τα μεγαλόπνοα πλάνα διακοπών φαίνεται για αρκετούς να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button