ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ανήλικοι και… ασταμάτητοι διαρρήκτες σκορπούσαν τον τρόμο – Πώς έπεσαν στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ (vid)

ακρόαση άρθρου

Ανήλικοι και… ασταμάτητοι διαρρήκτες σκορπούσαν τον τρόμο – Πώς έπεσαν στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ (vid)

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι δράστες της ληστείας η οποία σημειώθηκε πριν από δυο εβδομάδες σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο. Την ίδια ώρα και μετά τη σάλο που προκάλεσαν τα απανωτά κρούσματα κλοπών σε αυτοκίνητα στην παραλία του Τομπρούκ, η παρέμβαση του Τμήματος Χερσονήσου ήταν ακαριαία, καθώς οι δυο ανήλικοι δράστες εντοπίστηκαν και έπεσαν στα δίχτυα των αστυνομικών μέσα σε λίγα 24ωρα

  • Έπεσαν στα δίχτυα της ΕΛΑΣ έχοντας «χτυπήσει» σε σπίτια και αυτοκίνητα
  • Οι δύο ανήλικοι έκαναν ορμητήριο το παλιό «Ξενία» και έκλεβαν χωρίς σταματημό
  • Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην παραλία του Τομπρούκ

Ανήλικοι, αθεόφοβοι και ασταμάτητοι μέχρι  να πέσουν στα δίχτυα των αστυνομικών του Τμήματος Χερσονήσου αποδείχτηκαν οι δράστες των αλλεπάλληλων διαρρήξεων σε αυτοκίνητα και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Καρτερού.

Οι δυο ανήλικοι Ρομά που είχαν εγκατασταθεί με τις οικογένειες τους κοντά στο παλιό Ξενία, αξιοποιούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να ξαφρίζουν τους τουρίστες και τους λουόμενους που στάθμευαν τα αυτοκίνητα τους ιδίως στη παραλία του Τομπρούκ.

Η δράση τους εξελίχθηκε σε μάστιγα και ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των περιοίκων και ιδιοκτήτων καταστημάτων που προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους άτυχους τουρίστες που έβρισκαν τα ενοικιαζόμενα οχήματα τους σπασμένα και τα υπάρχοντα τους λεηλατημένα.

Τις εικόνες ντροπής στην παραλία Τομπρούκ στο Ηράκλειο, με λουόμενους και επαγγελματίες να εκφράζουν την ανησυχία τους, με φόντο τα απανωτά περιστατικά διαρρήξεων είχε αναδείξει ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV.

Αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου που έσπευσαν να διερευνήσου τις καταγγελίες διαπίστωσαν κοινά σημεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες. Ακολουθώντας τα βήματα τους δεν άργησαν να φτάσουν μέχρι το ορμητήριο τους κοντά στο παλαιό «Ξενία» στον Καρτερό.

Η μόνη έκπληξη για τους αστυνομικούς ήταν η ηλικία των δραστών που αποδείχτηκαν ανήλικοι. Από το πρωί της Δευτέρας και αφού συγκεντρώθηκα όλα τα απαραίτητα στοιχεία ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Τις τελευταίες μόνο μέρες διέπραξαν 9 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε αυτοκίνητα που εξιχνιάστηκαν άμεσα ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες διαρρήξεις.

Εκτός από τις δυο συλλήψεις  η επιχείρηση συνοδεύτηκε από τον εντοπισμό πλήθους κλοπιμαίων ρούχων και εγγράφων που είχαν αποσπάσει από τους τουρίστες. 

Την ίδια ώρα στα χέρια Αστυνομικών της Ασφάλειας έπεφταν οι δύο από τους τρείς δράστες της ληστείας σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων. Αξιοποιώντας βίντεο από την ευρύτερη περιοχή εντόπισαν τις κινήσεις τόσο των δυο φυσικών αυτουργών της ληστείας, όσο και του τρίτου προσώπου που τους παρείχε πληροφορίες και υποστήριξη.

Στη ληστεία σε βάρος της 27χρονης υπαλλήλου του πρακτορείου του ΟΠΑΠ συμμετείχαν ένας 38χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος Αλβανός που αναζητείται, ενώ έχει συλληφθεί και ο 34χρονος που έδωσε τις πληροφορίες και είχε επιστρατεύσει ακόμη και την πόρσε συγγενικού του προσώπου για να τους βοηθήσει να περάσουν έξω από το πρακτορείο απαρατήρητοι και να εποπτεύσουν την περιοχή, λίγο πριν τη ληστεία. Ενώ τους περίμενε και σε απόμερο σημείο στο Γάζι όπου έφτασαν μετά τη ληστεία με ένα κλεμμένο μοτοποδήλατο.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button