ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Αυτό είναι το νέο προεδρείο στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας

Ο κ. Θωμάς Κόντος θα συνεχίσει να προεδρεύει του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας και υπό την παρούσα σύνθεση, καθώς κατά τις δημαιρεσίες που έγιναν την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, επανεξελέγη πρόεδρος του Σώματος.

Τις υπόλοιπες δύο θέσεις του προεδρείου κατέλαβαν, μετά την σχετική ψηφοφορία, που χαρακτηρίστηκε από σύμπνοια απόψεων, ο κ. Γιάννης Ντελής(αντιπρόεδρος) από την μείζονα μειοψηφία και τον συνδυασμό του κ. Γεννάδιου και ο κ. Θανάσης Μακροστέργιος(γραμματέας) από την Λαϊκή Συσπείρωση που ήταν η τρίτη σε δύναμη παράταξη.

 

Η διαδικασία εκλογής προεδρείου και των δημαιρεσιών γενικότερα, ξεκίνησε προεδρεύοντος του κ. Μουταρέλου, που ήταν ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης κατά τις εκλογές του Οκτωβρίου. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε και έγινε δια ανατάσεως, ο κ. Κόντος έλαβε το σύνολο των  ψήφων (35), ενώ ανάλογη ομόφωνη στήριξη είχαν και οι κ.κ. Ντελής και Κόντος.

Μετά την εκλογή το νέο προεδρείο ανέλαβε τα καθήκοντά του και ξεκίνησε το δεύτερο μέρος των δημαιρεσιών που αφορούσε την εκλογή της εννεαμελούς Δημοτικής Επιτροπής που έρχεται να αντικαταστήσει την Οικονομική και την Ποιότητας Ζωής.

Την θέση του προέδρου στην Δημοτική Επιτροπή αναλαμβάνει ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος που αυτός θα ορίσει. Ως εκ τούτου η ψηφοφορία αφορούσε στα υπόλοιπα 8 μέλη, από τα οποία τα πέντε προέρχονται από την πλειοψηφία και τα τρία από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας (21 άτομα) ψήφισαν με ψηφοδέλτιο που περιείχε ονόματα υποψηφίων της δικής τους παράταξης(είχαν δικαίωμα 5 σταυρών προτίσμησης) αναδεικνύοντας τα 5 τακτικά και τα 5 αναπληρωματικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα τακτικά μέλη εξελέγησαν με αλφαβητική σειρά οι Σ. Αντωνίου, Όλγα Μακρή, Πέτρος Μουταρέλος Φώτης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Σβερώνης, λαμβάνοντας όλοι 12 ψήφους. Αναπληρωματικά μέλη με 9 ψήφος έκαστος εξελέγησαν οι Χαράλαμπος Αγγελίδης, Παναγιώτης Ευθυμίου, Κωνσταντίνος Κολοβός, Μελίνα Μπαζή και Ιωάννης Ρόβας.

 

 

Ακολούθησε η ψηφοφορία των μελών των παρατάξεων της μειοψηφίας (14 μέλη). Πριν όμως από αυτό μετά από πολιτική πρόταση του κ. Γάζου, που βρήκε σύμφωνους τους κ.κ. Γεννάδιο και Ξυλομένο, υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων, ώστε να εκπροσωπηθούν όλες στη Δημοτική Επιτροπή. Υπήρξε μία άτυπη σύσκεψη εντός της αιθούσης, ήρθε μία απόσυρση υποψηφιότητας του κ. Γεννάδιου από το ψηφοδέλτιο και τελικά όταν πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία τα αποτελέσματα έφεραν ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος από κάθε παράταξη της μειοψηφίας. Σημειώνουμε πως ο κάθε ψηφοφόρος μπορούσε να βάλει 3 σταυρούς, οπότε χωρίς συνεννόηση ήταν πολύ εύκολο να μην υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση.

Μετά την καταμέτρηση τα υπόλοιπα 3 μέλη της Δημοτικής Επιτροπής είναι ο Γιάννης Σβάρνας με 7 ψήφους, ο Έκτορας Γάζος με 5 ψήφους και ο Κωνσταντίνος Ξυλομένος με 2 ψήφους. Αναπληρωματικά μέλη είναι με 1 ψήφο και αλφαβητική σειρά οι Θωμάς Καλιάς, Πηνελόπη Μπούτα και Ιωάννης Παπανικολάου.

πηγή: karditsalive.net

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button