ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Κουρέτας: «Σε εξέλιξη αρκετά έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία

Στα έργα αποκατάστασης που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αναφέρθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης, κ. Δημήτρης Κουρέτας, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, τόσο έργα υποδομών όσο και τη δημιουργία του ΟΔΥΘ (Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας).

«Έχουμε αυτή τη στιγμή αρκετά έργα σε εξέλιξη στην Περιφέρεια», δήλωσε ο κ. Κουρέτας. «Έχουμε ένα μεγάλο έργο στην Δήμο Αγιάς για τα αντλιοστάσια, τα οποία αντικαθίστανται. Έχουμε τη Ζαγορά, όπου γίνεται αποκατάσταση μαζί με τον Δήμο σε αρκετά σημεία στις παραλίες, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να επισκεφθούν τη θάλασσα σε λίγες μέρες. Στον αστικό Βόλο έχει γίνει μια πάρα πολύ προσεκτική δουλειά, προϊόν συνεργασίας συναδέλφων μου στο Πανεπιστήμιο, συνεργατών απο την περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία. Έχουμε αποτυπώσει με τη βοήθεια του Πολυτεχνείου όλα τα ρέματα, έχουν γίνει πολύ σημαντικοί καθαρισμοί ».

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, έχουν μεταφερθεί πάνω από ένα εκατομμύριο τόνοι φερτών υλικών, που αποτελούσε το μεγάλο πρόβλημα για την πόλη, ενώ στο προσεχές διάστημα αναμένεται η έγκριση μεγάλου προγράμματος αποκαταστάσεων που κυρίως αφορά ρέματα και αναχώματα, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

«Περιμένουμε να πάρει σάρκα και οστά ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας»

«Φυσικά το μεγάλο ζητούμενο είναι πως θα “τρέξει” ο Οργανισμός Υδάτων που έχει ψηφιστεί», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Κουρέτας. «Περιμένουμε να πάρει σάρκα και οστά, να δούμε πώς ακριβώς θα είναι ο προγραμματισμός του και πώς θα “κουμπώσει” όλο αυτό με την Περιφέρεια».

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής τρόπος λειτουργίας του Οργανισμού, διαδικασία που απαιτεί φυσικά τον ανάλογο χρόνο. «Αυτες τις μέρες μας απασχολεί πολύ η Πολιτική Προστασία. Ακόμα και με μια βροχή 60 εκατοστών, πρέπει να έχουμε το νου μας.».

Τέλος, σημειώνεται πως, πάρα το μεγάλο ύψος νερού που έπεσε, δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στην Περιφέρεια, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί, θα υπάρξει ενημέρωση από τον Υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Στρατηγό ε.α., κ. Ηλία Λεοντάρη.

https://youtu.be/uw1ChsyxZNw

Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button