ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αλ. Μαλλιάς: Η επικράτηση του VMRO στα Σκόπια, η “άχρηστη” επίσκεψη Ράμα, ο Μπελέρης και τα Δυτικά Βαλκάνια (ηχητικό)

Oι ελληνικές κυβερνήσεις επί 15 χρόνια έχουν λάθος αντίληψη και συμπεριφορά στη στάση του Αλβανού πρωθυπουργού σύμφωνα με τον πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρο Μαλλιά

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, διπλωμάτης με άριστη γνώση και επί του πεδίου στις βαλκανικές υποθέσεις, αναλύει σε βάθος και με διπλωματική προσέγγιση τι σηματοδοτεί η επικράτηση με θρίαμβο του VMRO στα Σκόπια, για την Ελλάδα και τις άλλες γειτονικές χώρες, τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τις ελληνικές αβελτηρίες, επί 6ετίας, στην καταγραφή των συστηματικών παραβιάσεων της Συμφωνίας από τους γείτονες.

Χαρακτηρίζει όχι μόνο αχρείαστη, όπως την αποκάλεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα, αλλά και «άχρηστη», που ειδικά στην ημερομηνία που επέλεξε μπορεί να αποδειχτεί και μπούμερανγκ για την εξωτερική πολιτική.

Σημειώνει δε εμφατικά, με αφορμή το βαθύτερο νόημα της φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, η υποψηφιότητα του οποίου – αν και έγκλειστου στις αλβανικές φυλακές, ως ευρωβουλευτή με τη ΝΔ και για τη δική του προσωπική προστασία – ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις επί 15 χρόνια έχουν λάθος αντίληψη και συμπεριφορά στη στάση του Αλβανού πρωθυπουργού.

Αίσθηση δε προκαλούν και όσα λέει για το ενδεχόμενο μόχλευσης της κατάστασης στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου τμήμα των thnik tanks, ιδίως του Τραμπ, συζητά ακόμη και θέμα αλλαγής συνόρων με μετακινήσεις πληθυσμών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button