ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση εμπορίας βρεφών: «Τα αδικήματα δεν προκύπτουν από πουθενά»

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι οι βασικές κατηγορίες στην υπόθεση δεν προκύπτουν από πουθενά, ενώ για τον πελάτη του είπε πως δεν είχε λόγο να κάνει τα εγκλήματα που του καταλογίζονται

Στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των απολογιών των 9 συλληφθέντων, που σύμφωνα με την δικογραφία, που σχηματίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, προχωρώντας σε παράνομες τεκνοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Την ίδια ώρα ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε δήλωσή του μετά την απολογία του 44χρονου εμβρυολόγου, τον οποίο εκπροσωπεί στην υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά. Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι οι βασικές κατηγορίες στην υπόθεση δεν προκύπτουν από πουθενά, ενώ για τον πελάτη του είπε πως δεν είχε λόγο να κάνει τα εγκλήματα που του καταλογίζονται.

«Αποκορύφωμα των κατηγοριών είναι το εμπόριο ανθρώπων. Ο πελάτης μου δεν γνωρίζει σχεδόν καμία από τις κοπέλες που εμφανίζονται ως θύματα. Οι ίδιες οι φερόμενες ως θύματα υπερασπίζουν τους κατηγορούμενους. Έχουμε δύο κακουργήματα τα οποία δεν προκύπτουν από πουθενά», δήλωσε ο κ. Κούγιας για τις βασικές κατηγορίες. «Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει βρεθεί ούτε ευρώ σε κανέναν λογαριασμό. Ο πελάτης μου είναι ένας υπάλληλος σε μια κλινική, ακριβοπληρωμένος, έχει μια εύπορη οικογένεια, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο».

«Έχουμε καταθέσει ένα πολύ αναλυτικό υπόμνημα. Δεν λάμβανε ο πελάτης μου τα ωάρια, αυτός τα πολλαπλασίαζε στο εργαστήριο», είπε ακόμα ο γνωστός ποινικολόγος.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας συμπλήρωσε πως ελπίζει να μην προφυλακιστεί κανείς από τους κατηγορούμενους και πως το δικαστικό συμβούλιο αργότερα θα κρίνει αν τυχόν οι κατηγορίες μετατραπούν σε πλημμεληματικές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button