ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ακρίβεια: «Πονοκέφαλος» για τους καταναλωτές οι αυξήσεις στα καύσιμα (vid)

«Πονοκέφαλο» αποτελούν για τα νοικοκυριά οι τσουχτερές τιμές που προβλέπονται για το πετρέλαιο θέρμανσης, με πρατηριούχους να αναφέρουν πως αν η διάθεσή του ξεκινούσε τη δεδομένη στιγμή, θα άγγιζε τα 1,50 ευρώ

Δύσκολος προμηνύεται ο χειμώνας για πολλά νοικοκυριά, με φόντο την διαφαινόμενη αύξηση στη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να ζεσταθούν το χειμώνα σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, ενώ αυξημένες τιμές καταγράφονται και στα καύσιμα.

Όπως αναφέρουν πρατηριούχοι, εάν η πώλησή του ξεκινούσε τη δεδομένη στιγμή, το κόστος του θα άγγιζε το 1,50 ευρώ. Ωστόσο, η τελική τιμή θα κλειδώσει στις 15 Οκτώβρη, που ξεκινά επίσημα η διάθεσή του.

«Φωτιά» οι τιμές και στα καύσιμα, καθώς σε επίπεδο Κρήτης οι τιμή για αμόλυβδη «αγγίζει» τα 2,07 λεπτά, ενώ το πετρέλαιο κίνησης, το 1,87 λεπτά, επιβαρύνοντας τη τσέπη του καταναλωτή.

Πάντως, προβλέψεις κάνουν λόγο για μείωση των τιμών το επόμενο διάστημα.

Απ’ ότι φαίνεται το γέμισμα του ρεζερβουάρ, αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα, από τις τσουχτερές τιμές, επιβαρύνονται και τα πρατήρια, καθώς περιορίζονται τα έσοδά τους.

Με φόντο τον χειμώνα που έρχεται, οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για τη θέρμανση και τις μετακινήσεις τους.

Δείτε το βίντεο: 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button