ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Ακίνδυνο το καρχαριοειδές που εγκλωβίστηκε στο λιμάνι του Βόλου

Ακίνδυνο ήταν το καρχαριοειδές, είδος αλεπού, που εγκλωβίστηκε ανήμερα του Πάσχα στο λιμάνι του Βόλου και εντοπίστηκε από τους λιμενικούς, που κάλεσαν τον Βασίλη Ηλιόπουλο, αντιπρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και τελικά επεγκλωβίστηκε.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στη μαρίνα της Γλυφάδας και οι ειδικοί αναφέρουν ότι, τα συγκεκριμένα καρχαριοειδή, βρίσκονται αυτήν την εποχή σε περίοδο αναπαραγωγής και κολυμπούν στα ρηχά ψάχνοντας για τροφή.

Ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι το συγκεκριμένο είδος είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, όπως και πολλά καρχαριοειδή, αλλά λόγω του όγκου τους είναι λογικό όταν κάποιος κολυμπάει και το δει να τρομάξει.

Ο αντιπρόεδρος της ΛΕΔ εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά είδη, αλλά το συγκεκριμένο που ήταν Αλεπού (διαφοροποιούνται από άλλα είδη ανάλογα με τα πτερύγια και την ουρά τους), είναι ήρεμο, δεν επιτίθεται στον άνθρωπο και δεν μοιάζει με τον μπλε ή τον λευκό καρχαρία που είναι επικίνδυνοι και σπάνια συναντώνται στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το περιστατικό, ο εθελοντής είπε ότι ανήμερα του Πάσχα στις 11 το πρωί, τον ενημέρωσε ο αξιωματικός φυλακής του Λιμεναρχείου, ότι στο λιμάνι του Βόλου, κοντά στον λιμενικό σταθμό, εγκλωβίστηκε σε αγωγό όμβριων που βγαίνει στο σημείο εκείνο του λιμανιού και βρισκόταν στη θάλασσα ένα τμήμα της ουράς του που κινούνταν και φαινόταν.

«Παρόλο που ήταν ώρα ψησίματος, κατέβηκα, είδα τι είχε συμβεί μίλησα με τους λιμενικούς και τους είπαν ότι υπάρχουν δύο τρόποι. Ή να μπούμε με στολές και εξοπλισμό, που είναι επικίνδυνο, γιατί παρόλο που είναι ακίνδυνο, από μια κίνηση το κύτος μπορεί να τραυματίσει άνθρωπο ή να δοκιμάσουμε από την ξηρά», τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι επελέγη η δεύτερη λύση, πήγε και έφερε γάντζους, σχοινιά, επειδή η ουρά του ήταν αρκετά έξω, προσπάθησε και την έπιασε με τον γάντζο, σιγά – σιγά την έφερε κοντά στην προβλήτα, κατάφεραν να το πιάσουν, έδεσαν ένα σχοινί με δύο θηλιές στην άκρη της ουρίας, για να το δέσουν χωρίς να το τραυματίσουν και σιγά σιγά το τράβηξαν με απαλές κινήσεις για να μην τρομάξει εκτός του αγωγού, το κύτος οδηγήθηκε 10 μ. μακριά από τον αγωγό, άρχισε να προσανατολίζεται και να γυρίζει νότια που ήταν το ανοιχτό κομμάτι του λιμανιού και όταν επανέκτησε τις δυνάμεις του, το έλυσαν και σιγά σιγά κινήθηκε και απομακρύνθηκε.

Ο κ. Ηλιόπουλος συστήνει στους κολυμβητές αν αντικρίσουν κάποιο θαλάσσιο κύτος την ώρα του μπάνιου, να μην πανικοβληθούν, να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και σιγά σιγά να απομακρυνθούν με ήρεμες και όχι με άτσαλες κινήσεις.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button