ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Αθλητικές Ιστορίες”: Το…θαύμα της Αγίας Τριάδας λεγόταν Αργύρης Μπουρδαμής και…είχε άλμα ως τον Θεό (video)

Ποδόσφαιρο

“Αθλητικές Ιστορίες”: Το…θαύμα της Αγίας Τριάδας λεγόταν Αργύρης Μπουρδαμής και…είχε άλμα ως τον Θεό (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν μιλάς για τον Αργύρη Μπουρδαμή αυτό το μικρασιατάκι από τις φτωχογειτονιές της Αγίας Τριάδας του Ηρακλείου που πηδούσε για κεφαλιά…και έφτανε ως τον Θεό αλλά ο ύψιστος αποφάσισε να πάρει νωρίς μαζί του, σκύβεις το κεφάλι! Αυτός ωστόσο δεν το έσκυβε ποτέ! Ασυμβίβαστος και περήφανος ήταν, ως το τέλος! Σαν ποδοσφαιριστής όπως λέει και ο παλιός του συμπαίκτης και φίλος, ο 86χρονος Μανόλης Νικολάου που μίλησε στις “Αθλητικές Ιστορίες” του Γιώργου Μιμίκου  ήταν ένας…άλλος άλλος Γκάλης, ένας άλλος Μίμης Παπαϊωάννου αφού και οι τρεις έκαναν το άλμα και έμεναν στον αέρα! 

Στις αυριανές “Αθλητικές Ιστορίες” που θα προβληθούν στις  21.45 στην ΚΡΗΤΗ TV με κεντρικό θέμα τον Εθνικό Ηρακλείου και την Αγία Τριάδα θα ακούσετε  πολλά και απίθανα για τον Αργύρη και ένα απίστευτο περιστατικό που θυμάται ο γνωστός σε όλους Θανάσης Δούκας για τον Μπουρδαμη που έβλεπε με δέος σαν πιτσιρικάς! Τον Αργύρη τον Μπουρδαμή που μαζί με τον Κώστα Παπαθεοφάνους έφτιαξαν ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα που είθχε ποτέ ο ΟΦΗ.

Βλέπετε  ο Αργύρης ήταν παιδί της προσφυγιάς, του Εθνικού Ηρακλείου και της “Ξύλινης Ντάπιας”. Όπως τον φίλο του και πατριωτάκι από τη Μικρασία, τον Νικολάου που βλέπουμε  ευθύς αμέσως σε φωτογραφία από τα γυρίσματα στην πιο όμορφη και ιδιαίτερη φτωχογειτονιά του Ηρακλείου (σκηνοθεσία και μοντάζ εκπομπής με τη σφραγίδα του Δημήτρη Φραγκιαδουλάκη)…

Manolis Nikolaou-Athlitikes Istories

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button