Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Έχουν πολλαπλασιαστεί οι απειλές στα σύνορα της Ρωσίας”

Οι απειλές για τη ρωσική στρατιωτική ασφάλεια έχουν πολλαπλασιαστεί, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν 360.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα Ρωσίας και Λευκορωσίας. Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας χαρακτήρισε την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, και ενδεχομένως και της Σουηδίας, αποσταθεροποιητικό παράγοντα.

Δήλωσε ότι τώρα το μήκος των χερσαίων συνόρων μεταξύ της Ρωσίας και των μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Ο Σόιγκου επεσήμανε επίσης ότι μια ομάδα 360.000 στρατιωτών είχε συγκεντρωθεί στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
«Με τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, περίπου τριακόσιες εξήντα χιλιάδες στρατιώτες, οκτώ χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, έξι χιλιάδες συστήματα πυροβολικού και όλμοι, εξακόσια πενήντα αεροπλάνα και ελικόπτερα αναπτύσσονται σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα του ομοσπονδιακού κράτους. (Ρωσία και Λευκορωσία)».

 «Ο αριθμός των σχηματισμών των μη περιφερειακών κρατών του μπλοκ του Βορείου Ατλαντικού αυξήθηκε 2,5 φορές από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και ξεπέρασε τους 30.000 ανθρώπους», επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button