ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Έφυγε από τη ζωή βραβευμένος Βολιώτης αρχιτέκτονας – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Έφυγε αιφνίδια και αναίτια από τη ζωή, την Τρίτη 16 Απριλίου τα ξημερώματα, ο Βολιώτης αρχιτέκτονας Δημήτρης Καββαδίας, πρώην διευθυντής του ΕΟΤ, σκορπίζοντας θλίψη και πόνο σε συγγενείς, συνεργάτες, συναδέλφους και φίλους του με τους οποίους συνδεόταν με βαθιά φιλία και εκτίμηση.

Ο Δημήτρης Καββαδίας γεννήθηκε στον Βόλο στις 10 Σεπτεμβρίου 1948. Γιος του Γιώργου Καββαδία, που εργαζόταν στην Τράπεζα Ελλάδος, και της Δέσποινας Παπακώστα, ο Δημήτρης Καββαδίας μεγάλωσε στον Βόλο με τις αδελφές του Λένα και Άννυ, πλαισιωμένος πάντα με φίλους. Σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. από όπου αποφοίτησε το 1971. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στον τομέα της Πολεοδομίας. Διορίστηκε στον ΕΟΤ την 1η Μαρτίου 1977 και τοποθετήθηκε στο τμήμα παραδοσιακών οικισμών. Ασχολήθηκε με τη μελέτη (αρχιτεκτονική και επίπλωση) και επίβλεψη πολλών έργων μετατροπής παραδοσιακών κτισμάτων σε ξενώνες. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται πέντε παραδοσιακά σπίτια στο χωριά Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, όπου μελέτησε τη μετατροπή των σπιτιών αυτών σε ξενώνες συνολικής δυναμικότητας 45 κλινών περίπου. Το έργο βραβεύθηκε με έπαινο από τον Διεθνή Οργανισμό «Europa Nostra». Επίσης εκπόνησε παρεμφερείς μελέτες στις Πινακάτες Πηλίου (δύο κτίσματα) και στον Ελαφότοπο Ζαγορίου.

Συμμετείχε επί σειρά ετών σε κοινές επιτροπές του ΕΟΤ και ΥΠΠΟ του Αναπτυξιακού νόμου που εξέταζαν αιτήματα ιδιωτών για την επιδότηση εργασιών επισκευής και μετατροπής σε ξενώνες παραδοσιακών κτισμάτων. Κατά την περίοδο 1998 – 2003 ανέλαβε μαζί με την επίσης αείμνηστη αρχιτέκτονα του ΕΟΤ Πόλυ Παπαγεωργίου, το πολύ σημαντικό έργο της σύνταξης των προδιαγραφών για την κατάταξη των καταλυμάτων στα νέα τότε συστήματα των αστεριών για τα ξενοδοχεία και των κλειδιών για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο ίδιος ασχολήθηκε πιο ειδικά με τη θέσπιση για πρώτη φορά λειτουργικών κριτηρίων. Το έτος 2005 ανέλαβε τη διεύθυνση Μελετών και Επενδύσεων. Συνταξιοδοτήθηκε το 2011 μετά από 34ετή υπηρεσία στον ΕΟΤ. Διακρίθηκε για την υπευθυνότητα και τη συνέπεια σε όποια εργασία αναλάμβανε.
Ο Δημήτρης Καββαδίας ευτύχησε να δει τις δύο του κόρες Δέσποινα (γεωλόγο) και Μυρτώ (νομικό) να πορεύονται δημιουργικά στη ζωή τους, από τις οποίες απέκτησε εγγόνια και δισέγγονο. Με τον Βόλο διατηρούσε στενούς δεσμούς με συγγενείς από τον πατέρα και τη μητέρα του και με παλιούς συμμαθητές.
Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη Καββαδία στην εξόδιο ακολουθία στο Α’ Κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button