ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες που προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας έξω από την έδρα της Ε.Ε. (pics)

Οι αγρότες έχουν προσεγγίσει την πλατεία Σούμαν ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν το μέγαρο που θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί των 27 χωρών της ΕΕ και αγρότες, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες έχουν προσεγγίσει την πλατεία Σούμαν ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν το μέγαρο που θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας.
Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας και να πλησιάσουν το μέγαρο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση…
Δεκάδες τρακτέρ με σημαίες και πανό έχουν παραταχθεί σε ουρές, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην πόλη. “Γεωργία. Ως παιδί την ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτήν”, φωνάζουν.

Οι αγρότες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε ένα βουνό από ελαστικά μερικές εκατοντάδες μέτρα (μέτρα) από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η αστυνομία έφερε κανόνια νερού προτού οι σωροί από λάστιχα πάρουν φωτιά.

Αγρότες Βρυξέλλες

Στις αρχές του μήνα, μια παρόμοια διαδήλωση εξελίχθηκε σε βίαιη, καθώς οι αγρότες πυρπόλησαν μπάλες σανού και πέταξαν αυγά και κροτίδες στην αστυνομία κατά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Αγρότες Βρυξέλλες

Οι διαμαρτυρίες είναι οι τελευταίες σε μια σειρά από συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αγροτών σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή φωτ.: ΑΡ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button