ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του γιου της – Δε σπανίζουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος 31χρονου, που έβρισε, απείλησε και χτύπησε την 58χρονη μητέρα του!

Τον βίο αβίωτο φέρεται να είχε κάνει στη μητέρα του ένας 31χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα σε περιοχή του Ηρακλείου. Όπως καταγγέλθηκε στις Αρχές, ο 31χρονος φέρεται να επιτέθηκε στην 58χρονη μητέρα του βρίζοντας, απειλώντας, αλλά και χτυπώντας την. 
Όπως όλα δείχνουν, το “εφιαλτικό” σκηνικό για την 58χρονη δεν ήταν κάτι πρωτόφαντο, αφού παρόμοια περιστατικά έχουν λάβει χώρα επανειλημμένα στο παρελθόν, με την Αστυνομία να προχωρά ξανά στη σύλληψη του 31χρονου. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα Τετάρτη οδηγείται στην ανακρίτρια για να απολογηθεί. 
Προχθές Δευτέρα, η 58χρονη γυναίκα από την Αλβανία φέρεται να κάλεσε για μία ακόμη φορά την Αστυνομία, αναφέροντας ότι ο γιος της έγινε ξανά βίαιος απέναντί της. Όπως φέρεται να κατήγγειλε η γυναίκα, ο γιος της έφτασε στο σημείο να της εκτοξεύσει ένα αντικείμενο, το οποίο την πέτυχε στο κεφάλι. 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους, παρά το ότι βιώνει επανειλημμένα το σκηνικό βίας με δράστη το ίδιο της το παιδί, όποτε ο 31χρονος συλλαμβάνεται και οδηγείται σε δίκη, η 58χρονη σπεύδει να τον υπερασπιστεί κι εν συνεχεία ο ίδιος επιστρέφει στην οικογενειακή εστία. 
Δυστυχώς, ωστόσο, τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας δεν αργούν να ξεκινήσουν ξανά, με τη δραματική αυτή οικογενειακή υπόθεση να συνιστά ουσιαστικά έναν φαύλο κύκλο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, παρόμοια περιστατικά διαδραματίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και τον Νοέμβριο του 2023. 
Μετά τη σύλληψή του, ο 31χρονος παρέμεινε κρατούμενος και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές φέρονται να βρήκαν στην κατοχή του συλληφθέντα ποσότητες ναρκωτικών. 
Σε βάρος του 31χρονου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη κι εν συνεχεία παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθεί. Ζήτησε, ωστόσο, κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, στις 11 το πρωί. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο 31χρονος δεν είχε δικηγόρο κι επρόκειτο να του διοριστεί αυτεπάγγελτα – όπως προβλέπεται από τον νόμο – από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές. 
Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο 31χρονος άνδρας φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές, όχι μόνο για ενδοοικογενειακή βία, αλλά και για κλοπές. 

Πολλά τα περιστατικά 

Δυστυχώς, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε τοπικό επίπεδο δε σπανίζουν. Την περασμένη Πέμπτη, ένας 46χρονος άνδρας συνελήφθη, σε περιοχή του Ηρακλείου, καθώς φέρεται να χτύπησε – και αυτός – την ηλικιωμένη μητέρα του. Επισημαίνεται ότι και στην εν λόγω περίπτωση ο δράστης φέρεται να είχε επιτεθεί κι άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν σε βάρος της γυναίκας, ηλικίας 78 ετών. 
Ειδικότερα, όπως έγραψαν προ ημερών η “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr, ο 46χρονος απείλησε, έβρισε και χτύπησε τη μητέρα του, προκαλώντας της σωματικές βλάβες. Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί ξανά τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς ο 46χρονος είχε συλληφθεί και τότε για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της μητέρας του. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το περιστατικό του περασμένου Οκτωβρίου, υπήρξε δικαστική απόφαση που επέβαλε στον 46χρονο να μετοικήσει, ενώ του απαγορεύτηκε να πλησιάζει το σπίτι της μητέρας του σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.
Λίγα 24ωρα πριν το εν λόγω συμβάν, μία 36χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι στις αρχές Φεβρουαρίου δέχτηκε επίθεση από τον σύζυγό της. Σύμφωνα με την 36χρονη, ο 38χρονος σύζυγός της, εκτός από την ίδια, δε δίστασε να χτυπήσει και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 9 και 6 ετών. 

Εκδηλώσεις κατά της ενδοοικογενειακής βίας 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία και την παιδική προστασία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Μίνως” του ξενοδοχείου “Ατλαντίς” και θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί. Εισηγήτριες στην ημερίδα θα είναι – μεταξύ άλλων – η εισαγγελέας Πρωτοδικών-προϊσταμένη του Γραφείου Ανηλίκων και Ενδοοικογενειακής Βίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου Ευστρατία Μεγγέ και η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, αντιεισαγγελέας Ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου Μαρία Μηλάκη. 
Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαρτίου θα λάβει χώρα μια ακόμη εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο. Η εκδήλωση με τίτλο “Ενδοοικογενειακή βία: Διώξε τον φόβο… μίλα!” θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα “Καστελλάκη” του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, και διοργανώνεται από την εθελοντική επιστημονική-κοινωνική ομάδα “Κοινωνική Αφύπνιση”, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Στους ομιλητές της εκδήλωσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο δικηγόρος Απόλλων Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου Γιώργος Τσαγκαράκης και η υπαστυνόμος Α’, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Δήμητρα Λιάπη από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button