Κυπριακά Νέα

Χ.Χρίστου: Κάποιοι νομοθετούν υπέρ των τραπεζών

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα εφ’ όλης της ύλης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μία από τις προτάσεις που κατέθεσε το ΕΛΑΜ για το θέμα των εκποιήσεων και της προστασίας των δανειοληπτών είναι ο διαχωρισμός των στρατηγικών κακοπληρωτών από τους συμπατριώτες μας που δικαιολογημένα λόγω της οικονομικής κρίσης ή επειδή έμειναν άνεργοι, δεν μπορούσαν ή δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις τους στις τράπεζες.

Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο είναι επίσης, είπε, οι καταχρηστικές ρήτρες, τις οποίες επέβαλαν τα τραπεζικά ιδρύματα σε βάρος των δανειοληπτών.

Πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο προς όφελος των συμπολιτών μας. Παρουσιάστηκαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ.

Λαϊκιστές, υπογράμμισε, είναι όλοι όσοι παριστάνουν τους υποστηρικτές των δανειοληπτών αλλά είτε ψήφισαν στο παρελθόν στην βουλή νομοσχέδια εναντίον τους, είτε ροκανίζουν τον χρόνο και πάλι στην βουλή, καθυστερώντας νομοσχέδια και προτάσεις (όπως προτάσεις του ΕΛΑΜ), που δίνουν ανάσα στους δανειολήπτες. Κάποιοι νομοθετούν υπέρ των τραπεζών τόνισε με νόημα.

Ερωτηθείς για το θέμα του «εμπορίου» και της μετάβασης στα κατεχόμενα για καύσιμα, επανέλαβε την πάγια θέση του ΕΛΑΜ για άμεσο κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων. Δεν γίνεται να χρηματοδοτούμε εμείς οι ίδιοι την κατοχή της Πατρίδας μας. Η κυβέρνηση, είπε, αντιλήφθηκε το πρόβλημα αλλά τα μέτρα που εξήγγειλε δεν είναι ούτε αρκετά ούτε θα αποδώσουν. Σημείωσε δε πως η εκτόξευση των τιμών και του κόστους ζωής στις ελεύθερες περιοχές δεν βοηθούν καθόλου την κατάσταση. Εισηγηθήκαμε ουκ ολίγες φορές ως ΕΛΑΜ μέτρα μείωσης των τιμών σε βασικά αγαθά, των καυσίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος και του ΦΠΑ. Δεν κατηγορών τους συμπολίτες μου. Τα πυρά μου στρέφονται προς την Πολιτεία: κυβέρνηση και κόμματα.

Προς το τέλος της συνέντευξης του στον Άλφα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ερωτήθηκε και σχολίασε τις εξελίξεις για το Μεταναστευτικό. Η αλλαγή της δημογραφίας του τόπου μας, επανέλαβε, έχει ανέβει επικίνδυνα, οι λαθρομετανάστες έχουν συχνά εγκληματική συμπεριφορά και μόνη λύση αποτελεί η λήψη μιας αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, η διακοπή νέων εισροών και η άμεση απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών, φέρνοντας παραδείγματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Όλες οι δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου στην εκπομπή, στο βίντεο της ανάρτησης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button