ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: Ένοχος για τον θάνατο του Μανώλη Αφράτη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας

Δύο χρόνια φυλακή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου στον ιδιοκτήτη της εταιρείας στο Ρέθυμνο, όπου εργαζόταν ο άτυχος 38χρονος οδηγός

Ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια έκρινε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τον ιδιοκτήτη της εταιρείας στην οποία εργαζόταν ο 38χρονος Μανόλης Αφράτης, ο οποίος σκοτώθηκε  21 Μαΐου του 2020, στον δρόμο Κουρούτες – Φουρφουράς στο Αμάρι Ρεθύμνου, την ώρα που εργαζόταν.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο την ποινή της φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Το δυστύχημα συνέβη όταν το  φορτηγό αυτοκίνητο της εταιρείας που οδηγούσε ο 38χρονος ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, ο άνθρωπός τους σκοτώθηκε οδηγώντας ως εργαζόμενος ένα “φονικό” φορτηγό, το οποίο  κυκλοφορούσε ο εργοδότης του και το οποίο δεν πληρούσε κανένα μέτρο ασφαλείας. Τη στήριξή τους στον αγώνα της οικογένειας του Μανώλη Αφράτη έχουν εκφράσει τα εργατικά κέντρα της Κρήτης, σωματεία εργαζομένων, συλλογικότητες και φορείς. 

Κατά τον πραγματογνώμονα της οικογένειας, κ. Παναγιώτη Μαδιά,  η κατάστασή του οχήματος ήταν  τεχνικά  άθλια και ήταν επικίνδυνη η κυκλοφορία του. Μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι το φορτηγό έμεινε χωρίς φρένα στην στροφή πριν την ανατροπή του και έτσι δεν μπόρεσε να επιβραδύνει το όχημα με τραγική συνέπεια αυτό να χτυπήσει μετά την στροφή στο παρακείμενο πρανές και μετά να ανατραπεί με τον 38χρονο να καταπλακώνεται από το αστερέωτο κάθισμα του συνοδηγού. Όπως αναφέρεται, λόγω της ταχύτητας, το αστερέωτο κάθισμα είχε πολλαπλάσιο βάρος που προσδιορίζεται κοντά στον έναν τόνο!

Η δικηγόρος της οικογένειας Αφράτη

Στην ΕΡΤ Χανίων και στη δημοσιογράφο Σοφία Θεοδωράκη μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας Αφράτη, Ελισάβετ Πούλιου, η οποία τόνισε ότι η πλευρά του θύματος είναι εν μέρει ικανοποιημένη από την απόφαση αυτή καθώς το αίτημα προς το δικαστήριο ήταν να παραπεμφθεί και να καταδικαστεί για κακούργημα ο εργοδότης. Η κ. Πούλιου τόνισε πως στο δικαστήριο αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για ένα φονικό φορτηγό και ότι αν το δυστύχημα είχε συμβεί στην πόλη του Ρεθύμνου, ενδεχομένως να είχαμε πολλά θύματα.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button