ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Συγκλονιστική επιστολή της οικογένειας του 20χρονου Ιάσονα – «Με τη βοήθεια του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων, θα κερδίσει τη μάχη» – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Πάνω από τέσσερις μήνες έχουν περάσει από το εγκληματικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, κι ενώ πολλοί είναι εκείνοι που -για διάφορους λόγους- επιθυμούν να ξεχαστεί, οι συγγενείς των 57 νεκρών, αλλά και οι επιζώντες της τραγωδίας μάχονται να το διατηρήσουν στην επικαιρότητα, ζητώντας, παράλληλα, δικαίωση.

«Φεύγουμε για τη Γερμανία. Πρώτα ο Θεός, το παιδί θα μεταφερθεί εκεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο. Άνοιξε τα μάτια του, αλλά δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Ανάψτε ένα κεράκι για εκείνον και θα σας τα πω όλα, όταν γυρίσουμε, με το καλό, από την Γερμανία», είχε δηλώσει πριν ένα μήνα περίπου ο πατέρας του Γεράσιμου που μπορεί να μην έχει τη βοήθεια του ανάλγητου κράτους, άλλα ελπίζει στη βοήθεια του φιλεύσπλαχνου Θεού, για να δει τον γιο του να στέκεται και πάλι υγιής στα πόδια του.

Ας ακούσουμε κι εμείς την παραίνεση αυτού του πονεμένου πατέρα, και να βάλουμε στην προσευχή μας τον Γεράσιμο και την οικογένειά του, για τον Γολγοθά που περνάνε. Η υγεία του Γεράσιμου παρουσιάζει βελτίωση, ωστόσο ο δρόμος προς την πλήρη αποκατάσταση φαίνεται να είναι μακρύς.

Όπως έχει φανεί από τις περιστασιακές δηλώσεις τους, οι γονείς του Γεράσιμου έχουν θερμή πίστη στο Θεό και πιστεύουν ακράδαντα πως η πορεία του Γεράσιμου, από τη μοιραία νύχτα που εκσφενδονίστηκε από το φλεγόμενο βαγόνι λόγω της πρόσκρουσης, μέχρι σήμερα που δίνει τις μάχες του για να επανέλθει, είναι ένα αδιάκοπο θαύμα.

Στη συγκλονιστική επιστολή που έστειλε η οικογένεια του Γεράσιμου, οι γονείς αναφέρουν ότι, «με τη βοήθεια του Κυρίου Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των αγίων, αλλά και με τη συμβολή της ιατρικής ομάδας, θα κερδίσει τη μάχη για την επιβίωση και τη θεραπεία του».

Η επιστολή διδάσκει ήθος και μεγαλείο ψυχής, και συμπυκνώνει όλο τον αθέατο αγώνα ζωής και θανάτου αυτής της πονεμένης οικογένειας, όλον αυτόν τον καιρό που το σύστημα μάχεται να «θάψει» την υπόθεση των Τεμπών.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΟΛΌΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΉ:

«Πριν από λίγες ημέρες, ο Γεράσιμος-Ιάσονας Γεωργιάδης βγήκε από τη μονάδα Εντατικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ύστερα από 118 ημέρες και απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης για να συνεχίσει τον τεράστιο αγώνα του σε ένα άλλο μέρος. Πιστεύουμε ότι, με τη βοήθεια του Κυρίου Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των αγίων, αλλά και με τη συμβολή της ιατρικής ομάδας, θα κερδίσει τη μάχη για την επιβίωση και τη θεραπεία του.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Ολους όσοι συνέβαλαν μέχρι τώρα στον αγώνα του για τη ζωή του.

Τον διευθυντή, τον επιμελητή, τους γιατρούς και όλο το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που υπερέβαλαν εαυτούς στις προσπάθειές τους.

Το θεάρεστο έργο και ο αγώνας που δόθηκε από όλους τους υγειονομικούς συντελεστές για να κρατηθεί στη ζωή ο Γεράσιμος χρήζουν ευγνωμοσύνης από πλευράς μας, αλλά και θαυμασμού. Το έργο τους και το αποτέλεσμά του αναγνωρίστηκαν και από τους ιατρούς της ομάδας στη Γερμανία που ανέλαβε τώρα το παιδί μας.

Τον χειρουργό του, που τις κρίσιμες στιγμές πήρε πολύ δύσκολες αποφάσεις και, μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες γιατρούς των χειρουργείων, τον διευθυντή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και τους νοσοκόμους, από την πρώτη ώρα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λάρισας δεν εγκατέλειψαν και, ενώ η μάχη φαινόταν χαμένη, έκαναν το ακατόρθωτο.

Ευχαριστούμε τον ιερό κλήρο για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε στο Γεράσιμο-Ιάσονα με τις προσευχές του και τις παρακλήσεις του.

Τους ανώτατους και ανώτερους παράγοντες του ελληνικού κράτους, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους ανθρώπους του ΕΟΠΥΥ, τη διοίκηση, αλλά και όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που στάθηκαν στο πλευρό του Γεράσιμου όλες αυτές τις δύσκολες ώρες .

Ευχαριστούμε όλους τους συνανθρώπους μας, γνωστούς και άγνωστους, που έδειξαν πώς αγαπούν οι άνθρωποι, όχι απλά συμμετέχοντες, αλλά ενστερνιζόμενοι πραγματικά με την καρδιά τους.

Ευχαριστούμε τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία, γιατί εκείνη τη μοιραία νύχτα αντέδρασαν όχι μόνο με επαγγελματισμό και απόλυτη αφοσίωση στο καθήκον τους, αλλά ακόμα περισσότερο με την καρδιά τους.

Ευχαριστούμε την Πολεμική Αεροπορία, καθώς η 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών εκτέλεσε με επιτυχία μια πολύ ιδιαίτερη μεταφορά.

Δεν αναφέρονται ονόματα από σεβασμό προς την προσωπικότητα των παραπάνω ανθρώπων, αλλά αυτό δεν αλλάζει στο παραμικρό το έργο που επιτέλεσαν και τη βοήθεια που προσέφεραν.

Σας ευγνωμονούμε.

Οικογένεια Δ. Γ. Γ.»

thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button