ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χάρης Θεοχάρης: Ικανοποίηση για την εικόνα στη ΔΟΥ Ηρακλείου (vid)

Ο κ. Θεοχάρης, παράλληλα, πραγματοποίησε επαφές και είχε συναντήσεις και στο Οικονομικό Επιμελητήριο – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Στοίχημα της κυβέρνησης για την τετραετία είναι η ψηφιοποίηση λειτουργιών στις εφορίες με στόχο να γίνει ευκολότερη η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αλλά και η πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, που επισκέφτηκε  το Ηράκλειο και συνοδευόμενος από το διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή βρέθηκε στη ΔΟΥ Ηρακλείου.

Ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται θα είναι προς όφελος των νομοταγών πολιτών που πληρώνουν στην ώρα τους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι μπορεί να έχουν γίνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο μέσα στο επόμενο διάστημα, με επίκεντρο να παταχθεί η φοροδιαφυγή, θα γίνουν ακόμη περισσότερα.

Αναλυτικότερα, η ψηφιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των λειτουργιών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες αλλά και η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση τη νέα τετραετία, όπως δήλωσε από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης που το πρωί βρέθηκε στη ΔΟΥ Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Ο κ. Θεοχάρης, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα στην εφορία στην οποία έχουν μειωθεί οι ουρές, ενώ και η εξυπηρέτηση όπως είπε των πολιτών γίνεται ευκολότερα και αμεσότερα, ξεκαθάρισε ότι δε θα υποχωρήσουν σε οποιαδήποτε απόφαση λάβουν για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχουν γίνει βήματα μεν, ωστόσο απαιτούνται και άλλα.

Ο κ. Θεοχάρης συζήτησε με τη διευθύντρια και στελέχη της εφορίας προβλήματα και ελλείψεις που αντιμετωπίζουν, ενώ είχε συνάντηση και με μέλη της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου-Τμήμα Ανατολικής Κρήτης που του έθεσαν και εκείνοι ζητήματα που τους απασχολούν. Ο ίδιος ωστόσο φάνηκε απόλυτος στο ότι πλέον τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι προς όφελος των νομοταγών πολιτών που πληρώνουν κανονικά και που δεν φοροδιαφεύγουν.

 

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης, «τα ζητήματα της φοροδιαφυγής θα πάρουν την πρώτη θέση στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Και δε θα κάνουμε πίσω». Το “αυτοκίνητο” της κυβέρνησης που θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή δεν έχει όπισθεν.

Στοίχημα της κυβέρνησης για την τετραετία που ήδη διανύουμε είναι η ψηφιοποίηση των λειτουργιών στις εφορίες, με στόχο να γίνει πιο εύκολη η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αλλά και να επιτύχουμε την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθεί στενά την πρόοδο που σημειώνεται στους συγκεκριμένους τομείς, με διαρκές και προσωπικό ενδιαφέρον. 

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως έχουν γίνει αρκετά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι πολύ περισσότερα αυτά τα οποία έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα για την ψηφιοποίηση και την απλοποίηση των διαδικασιών, καθώς και στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής που ζημιώνει το κοινωνικό σύνολο στην πατρίδα μας. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι.

Όσες αποφάσεις και όσα μέτρα λαμβάνουμε είναι προς όφελος όλων, κυρίως προς όφελος αυτών που το αξίζουν περισσότερο. Και αυτοί είναι οι νομοταγείς πολίτες που πληρώνουν “μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει” όλες τις υποχρεώσεις τους».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button