ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τα κινήματα των media | Neakriti

Το “κίνημα της πετσέτας” είναι ήδη “καπελωμένο” από τα μίντια

Στην Ελλάδα, όταν ξεκινά ένα κίνημα “από τα κάτω”, μόλις το πάρουν χαμπάρι τα media αρχίζει μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης κι αν αυτή αποτύχει, κηδεμόνευσης και ποδηγέτησής του. Το είδαμε με πάμπολλα κινήματα κατά καιρούς, από το κίνημα των πλατειών που έγινε στη μιντιακή ιδιόλεκτο “κίνημα των αγανακτισμένων” μέχρι και σήμερα. Το τελευταίο κίνημα στο οποίο έπαιξε “νταβατζηλίκι” των media είναι το λεγόμενο στη μιντιακή ιδιόλεκτο “κίνημα της πετσέτας”. Το οποίο βεβαίως είναι ένας πιασάρικος και “εύκολος” τρόπος να μασκαρευτεί το πραγματικό κίνημα, που είναι αυτό της επιστροφής των παραλιών στο Δημόσιο και τη χρήση τους από τον καθένα, δίχως να χρειάζεται να πληρώνει “κερατιάτικα” στο κάθε λαμόγιο που καλύπτει κάθε διαθέσιμο εκατοστό παραλίας με ομπρελοξαπλώστρες.

Τα “καπελωμένα” κινήματα

Το “κίνημα της πετσέτας” είναι ήδη “καπελωμένο” από τα μίντια, που το βάζουν στις διαστάσεις που βολεύει το σύστημα και προσπαθούν να αφαιρέσουν τις “αιχμές” και να περιορίσουν το φαινόμενο τοπικά και περιπτωσιολογικά, ώστε να μην “ξεφύγει” και αποκτήσει διαστάσεις που θα είναι… δυσάρεστες για το σύστημα των λαμογιών “επιχειρηματιών”, που διαπλέκονται με την πολιτική εξουσία, εθνική και αυτοδιοικητική, ώστε να κάνουν τις σκοτεινές μπίζνες τους ανεμπόδιστα και να πλουτίζουν στον… καφά των πολιτών της χώρας ανεμπόδιστα.

Είπαμε, την ξέρουν καλά τη δουλειά του “καπελώματος” οι άνθρωποι των ειδικών αποστολών στα media, έγιναν ξεφτέρια στην περίοδο των μνημονίων, όταν κάθε μέρα έπρεπε να “εξουδετερωθεί” και μια καινούργια εστία αντίστασης ή αμφισβήτησης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button